REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkijos armija surengė naujas karines pratybas pasienyje su Sirija. Per manevrus, vykusius tik už kelių dešimčių metrų nuo Sirijos sienos, buvo imituojamas puolimas. Daliniai su tankais, kariniais transporteriais ir raketsvaidžiais priartėjo prie Oncupinaro pasienio perėjimo posto Kilio provincijoje, pranešė turkų naujienų agentūra „Anadolu“, kuria remiasi agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Anot duomenų, pratybų tikslas buvo išbandyti dalinių kovinius pajėgumus. Turkija jau praėjusiomis savaitėmis pasienyje su Sirija rengė manevrus. Turkų vyriausybės atstovai įspėjo, kad šalies armija puolimo iš Sirijos arba masinio pabėgėlių antplūdžio atveju imsis veiksmų už sienos ribų.

REKLAMA

Abiejų šalių santykiai smarkiai pablogėjo, kai Sirijoje prasidėjo kruvinas konfliktas. Ypač tai pasijuto po tariamo turkų naikintuvo numušimo birželio 22-ąją. Tikslios incidento priežastys dar tiriamos. Turkija po incidento sustiprino savo pajėgas pasienyje su Sirija ir permetė čia savo tankus ir priešlėktuvines raketas.

Turkijos vyriausybė, be to, kaltina Bašaro al Asado (Bashar al Assad) vyriausybę suteikiant prieglobstį kurdų sukilėliams, kurie vykdo atakas prieš Turkiją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų