REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos futbolo „Premier“ lygos klubai stebina savo norais ir užmojais. Kai kurios komandos gali sau leisti pirkti geriausius  planetos žaidėjus,tačiau pastarieji į Rusiją vyksta ne dėl futbolo, o dėl pinigų. „Premier“ lygos komandų tvarkaraštis- įtemptas, čempionatas vyksta didžiulėje šalyje ir žaidėjai kiekvieną sezoną turi atlaikyti begale skrydžių bei susitaikyti su tuo, kad tenka žaisti ir  ne idealios būklės stadionuose.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu rusai ir vėl gali nustebinti Europą. Šalies čempionas Sankt Peterburgo „Zenit“ nusitaikė į  portugalų „Porto“ klube rungtyniaujantį brazilą Hulką ir yra pasiruošęs sumokėti 50 milijonų eurų perėjimo mokesčio sumos, nors kai kurie buvę Rusijos garsūs futbolininkai sako, jog tai yra nelogiškas pinigų švaistymas.  Buvęs Maskvos „Spartak“ ir Rusijos rinktinės žaidėjas Egoras Titovas teigia, jog rusams  dar toli iki Europos futbolo lygio.

REKLAMA

Sporto portalas „Dien za dniom“ spausdina jo interviu apie futbolo ir garsių žaidėjų žaidimą Rusijoje. Pateikiame keletą įdomesnių fragmentų.

- Sakoma, kad iki rugsėjo mėnesio  Sankt Peterburgo „Zenit“ įsigis brazilą Hulką. Beje, jo perėjimo suma - 50 milijonų eurų. Ar verta tiek mokėti?

-  Girdėjau apie tai, tačiau mokėti  tokį perėjimo mokestį yra  nelogiška. Suprantama, kad „Zenit“ klubą išlaiko dujų ir naftos magnatas „Gazprom“, bet reikia tikėtis, kad kompanijos žmonės neleis pinigų šiam sandoriui. Mes vis dar ne „Manchester United“ ar Miuncheno „Bayern“ ar „Milan“ klubai, kad leistume tokias sumas žaidėjams. Manau, kad apie šį sandorį bus gerai pagalvota kokius penkis šimtus kartų ir pasakyta ne.

REKLAMA
REKLAMA

- O jei atvažiuos Hulkas, tai būtų geriau nei Machačkalos „Anži“. rungtyniaujantis Samuelis Eto'o?

–Ne.  Samuelis atvyko ne į „Anži“ ekipą, o į mūsų čempionatą. Juk metus Machačkalos klubas žaidė tik Rusijoje, o va, „Zenit“ klubas Rusijos futbolą reprezentuoja visai Europai.  S.Eto'o yra sunku Machačkaloje. Jam trūksta lygiaverčių žaidėjų, kurie padėtų jam atsiskleisti. Visas mūsų futbolas toks. Yra vienas, kitas geras žaidėjas ekipoje ir jau manoma, jog klubas yra stiprus ir galintis žaisti Eurpoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- O Europos lygio žvaigždėms nėra nuobodu žaisti su silpnomis čempionato komandomis?

- Yra kontraktas ir pagal jį tu turi žaisti su bet kokia komanda. Mūsų klubai nėra labai silpni, tačiau mes neturime Europos futbolo lygio aikščių. Kokie žymūs futbolininkai gali žaisti dirvonuose? Tik tiek, kurie nori daug užsidirbti pinigų ir tik dėl jų,o ne dėl futbolo grožio atvyksta į Rusiją.

Tarkim, atvyks Hulkas į Rusiją, nuvažiuos į kokią Permę ar Saranską, pamatys futbolo stadioną,  paduos treneriui bucus ir pasakys:  dirvonuose žaiskite patys". Ir klubas bus bejėgis ką priešpastatyti. Taip, yra sutartys ir panašiai, tačiau yra ir toks dalykas kaip trauma. Dirvonuose ją gauti lengviau nei gerose futbolo aikštėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų