REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet rugpjūčio 16-26 dienomis 93 Nacionalinėje moksleivių akademijoje besimokantys vaikai rinksis į tradicinę Akademijos vasaros sesiją Nidoje. Čia devyniose dalykinėse sekcijose (biochemijos, chemijos, ekonomikos, lietuvių filologijos, fizikos ir astronomijos, informatikos, istorijos, matematikos bei muzikos) patirtimi bei žiniomis su jaunaisiais akademikais dalinsis garbūs dėstytojai, mokslininkai, švietimo darbuotojai bei verslo lyderiai, asmenybės ugdymo paskaitose vaikai bandys save pažinti ir atrasti.

REKLAMA
REKLAMA

VšĮ „Nacionalinės moksleivių akademijos“ direktoriaus Leono Narkevičiaus teigimu, tokių sesijų tikslas yra ne tik suteikti mokiniams galimybę pagilinti savo pasirinkto dalyko žinias bendraujant su tos srities specialistais, ugdyti savo asmenybę, bet ir sudaryti sąlygas gabiems įvairių sričių mokiniams pažinti vieni kitus: juk tobulinti save tik vienoje pasirinktoje srityje neužtenka, ne mažiau svarbūs yra ir socialiniai ryšiai.

REKLAMA

„Akademijoje visos žinios bei patirtis vaikams perduodamos bendraujant. Tokiu būdu gaunamos ne tik žinios, bet užsimezga ir draugystė. Vis dažniau veikla yra tarpdisciplininė, tad įvairių sričių specialistų bendradarbiavimas yra būtinybė. Tam NMA mokinius pradedame ruošti jau dabar. Ši sesija pavadinta „Atradimų laboratorija“. Jos metu padėsime vaikams ne tik pažinti vieniems kitus, atrasti save, bet ir parodysime, jog kūrybiškas žmogus gali „nuversti didelius kalnus“, - kalbėjo Leonas Narkevičius.

Šių metų vasaros NMA sesijoje dalyvauja 93 Akademijos mokiniai, per mokslo metus pasiekę aukščiausių rezultatų. Sesijoje dalyvauti pakviesti mokiniai ne tik iš didžiųjų Lietuvos miestų: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio, bet ir iš mažesnių miestų bei rajonų: Alytaus, Kaišiadorių, Kėdainių, Kretingos, Lazdijų, Marijampolės, Pakruojo, Palangos, Plungės, Radviliškio, Skuodo, Šakių, Tauragės, Telšių, Trakų, Ukmergės, Utenos, Vilkaviškio ir Visagino. Į sesiją atvyks ir 3 mokiniai iš Vokietijos moksleivių akademijos (vok. „Deutsche Schüler Akademie“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų