REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet toliau sėkmingai tęsiama Švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programa. Jai įgyvendinti šiais metais skirta 5,6 mln. litų. Per trejus metus planuojama atnaujinti 15 mokyklų aikštynus.

REKLAMA
REKLAMA

Programos tikslas - sudaryti sąlygas įtraukti į kūno kultūros ir sporto veiklą mokinius, jaunimą ir apskritai kuo daugiau žmonių.

REKLAMA

Vilniaus Gerosios Vilties vidurinės, Kauno Jono Basanavičiaus vidurinės mokyklos, Utenos Dauniškio, Mažeikių r. Viekšnių, Zarasų „Ąžuolo“, Radviliškio Lizdeikos gimnazijų stadionuose klojama speciali danga, pritaikyta futbolo ar krepšinio žaidimui, perkami sporto įrengimai ir kt.

Pernai buvo rekonstruoti šešių Vilniaus, Kauno, Klaipėdos rajono, Marijampolės ir Šiaulių gimnazijų bei vidurinių mokyklų sporto aikštynai.

REKLAMA
REKLAMA

„Gerai įrengta sporto salė, įvairioms varžyboms pritaikytas stadionas yra ne mažiau svarbu, kaip ir modernia mokymo įranga aprūpintas dalyko kabinetas, - sako švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. - Juo labiau, kad mokyklos šias erdves po pamokų atveria norintiesiems pasportuoti, prasmingai praleisti laiką“.

Sąrašą mokyklų, kurių aikštynus reikia sutvarkyti ar naujai įrengti, Švietimo ir mokslo ministerijai pateikia savivaldybės. Jos prisideda ir prie atnaujinimo darbų. Pirmenybė teikiama didesnių mokyklų aikštynams, kuriais gali pasinaudoti ir kitų mokymo įstaigų mokiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sporto aikštynai atnaujinami pagal Švietimo ir mokslo ministerijos parengtą Švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programą, kurią ministras patvirtino 2010 m.

Iš kitos - Valstybės investicijų programos lėšų šiemet bus baigtas įrengti Grigiškių „Šviesos“ vidurinės mokyklos sporto aikštynas. Toliau, pasak Švietimo ir mokslo ministerijos, vyksta šiuolaikiškų sporto aikštynų statymo darbai Šalčininkų tūkstantmečio gimnazijoje ir Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų