REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londono meras Boris Johnsonas mano, kad ekonominę naudą, kurią atnešė ir dar atneš pasibaigusios olimpinės žaidynės, šalis jus ne vienus metus, rašo „telegraph.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, dauguma žmonių sutiktų, kad žaidynėms išleisti maždaug 9,3 mlrd. svarų sterlingų buvo panaudoti naudingai.

REKLAMA

„Jeigu man pasakytumėte, kad surengėme pačias sėkmingiausias žaidynes Britanijos istorijoje, atsakyčiau, kad esate velniškai teisūs“, - pasibaigus renginiui sakė B. Johnsonas.

Baimintasi, kad dėl olimpinių žaidynių centrinis Londonas taps vaiduoklių miestu, tačiau Londono meras gyrėsi, kad aštuoni iš dešimties siūlomų viešbučių kambarių buvo užimti. Tai kur kas geresnis rodiklis nei tie, kurie buvo užfiksuoti per Pekino ar Sidnėjaus žaidynes.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat atmetė skundus, esą dėl sumažėjusių pardavimų nukentėjo verslo sektorius, ir pažymėjo, kad restoranai, naktiniai klubai ir teatrai džiaugiasi išaugusiu pelnu.

Remiantis „Visa“ duomenimis, dėl mieste valgančių turistų restoranų pajamos išaugo 20 proc., o teatro bilietų pardavimas antrąją savaitę padidėjo daugiau nei dvigubai.

Skaičiuojama, kad, be maždaug 600 tūkst. britų, dėl olimpinių žaidynių į miestą atvyko daugiau nei 300 tūkst. svečių iš užsienio.

Vyriausybė numato, kad per ateinančius metus Didžioji Britanija dėl olimpinių žaidynių gaus ekonominės naudos, vertos 13 mlrd. svarų.

Ministro pirmininko atstovė spaudai negalėjo pasakyti, ar olimpinės žaidynės buvo pelningos, tačiau pabrėžė teigiamą jų poveikį ekonomikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų