REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienį Vilniaus Rotušės aikštėje buvo sutikti iš Londono parvykę sportininkai – penkiakovininkė Laura Asadauskaitė, kanojininkas Jevgenijus Šuklinas, imtynininkas Aleksandras Kazakevičius, boksininkas Evaldas Petrauskas, ir pagerbti visi likę olimpiečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Po įspūdingo sutikimo olimpiečiai bendravo su žiniasklaida. Pagrindinė iš Londono grįžusių sportininkų tema – Lietuvoje esamos sąlygos sportuoti – visi pabrėžė, kad valstybė turėtų labiau rūpintis sportininkais ir finansavimą skirti ne tik krepšiniui.

REKLAMA

„Pastatykite nors vieną padorų baseiną, kur vanduo būtų šiltas, lubos nekristų – tai yra tragedija, pasakysiu atvirai. Prieš olimpiadą treniravausi „Impuls“ klube ir tapau čempione – baisu. O krepšinis „blizga“. Pamatytumėt, kaip mes treniruojamės, pasaulis nepatikėtų“, – kalbėjo olimpinė čempionė, penkiakovininkė Laura Asadauskaitė.

Jai antrino ir olimpinio bronzos medalio laimėtojas, boksininkas Evaldas Petrauskas: „Manau, tai pasikeis, nes kitos šakos pradėjo rodyti gerus rezultatus, o krepšinis stovi vietoje. Tikiuosi, kad boksas Lietuvoje populiarės.“

REKLAMA
REKLAMA

– Ar jaučiatės krepšinio šešėlyje? – žurnalistai paklausė olimpiečių.

– L. Asadauskaitė: suprantu, kad jie padarė viską, ką galėjo, ir žaidė iš visų jėgų. Bet mūsų sporto šakų  finansavimas yra daug mažesnis. Be to, visur išaukštinamas tik krepšinis. Deja, taip yra, bet galbūt dabar tai pasikeis. Tikėkimės, kad su kiekvienu medaliu vis tobulėsime. Labai tikiuosi, kad po mano iškovoto auksinio medalio atsiras daugiau žmonių, norinčių sportuoti penkiakovę, kviečiu visus.

A. Kazakevičius: ši olimpiada parodė, kad Lietuvoje yra daugiau sporto šakų negu krepšinis. Manau, kad mano rezultatas išpopuliarins imtynių sporto šaką ir žmonės susidomės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Jevgenijau, koks jausmas buvo nešti Lietuvos vėliavą olimpiados uždarymo ceremonijoje?

– J. Šuklinas: nešti Lietuvos vėliavą uždaryme buvo įspūdingas jausmas. Minia žmonių, didžiulis stadionas. Viskas atrodo lyg sapne.

Taip pat kanojininkas užsiminė, kad jam jau siūlė kitos šalies pilietybę, tačiau minčių palikti Lietuvos jis neturįs.

Visi sportininkai teigė planuojantys dalyvauti ir Rio De Žaneiro olimpiadoje po keturių metų ir toliau siekti aukščiausių apdovanojimų. „Planuoju sudalyvauti Rio de Žaneire ir parsivežti galbūt dar aukštesnį apdovanojimą", - sakė E. Petrauskas.

REKLAMA

TIK FAKTAI

Iš viso Lietuvos rinktinė iš Olimpiados grįžo su penkiais medaliais – dviem aukso, vienu sidabro ir dviem  bronzos. Aukso medalius iškovojo plaukikė Rūta Meilutytė ir penkiakovininkė Laura Asadauskaitė, sidabrą – kanojininkas Jevgenijus Šuklinas, bronzą – imtynininkas Aleksandras Kazakevičius ir boksininkas Evaldas Petrauskas.

Lietuva pagal medalių skaičių tarp 205 šalių užėmė 34-ąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų