REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suvedus tėvų prašymus lankyti Vilniaus miesto darželius nuo 2012 metų rugsėjo 1 dienos ir sutikrinus du ar daugiau kartų pateiktus prašymus, tėvų pageidavimus ne šiais metais leisti vaiką į darželį paaiškėjo, kad sostinės darželiuose yra 492 laisvos vietos. Į šias vietas jau pateikta 1750 prašymų, tad realus vietų darželiuose trūkumas sostinėje šiandien siekia 1250 vietų.

REKLAMA
REKLAMA

„Geriau tvarkydamiesi su turimais ištekliais, remontuojame esamas patalpas ir ten įkuriame papildomas grupes. Taip šiemet bus sukurta beveik 400 vietų darželiuose. Artimiausiu metu, 2013 ir 2014 metais planuojama įsteigti dar bent 820 vietų – Viršuliškėse, perkėlus Šalomo Aleichemo mokyklą į kitas patalpas, taip pat pastačius naujus darželius Perkūnkiemyje, Santariškėse, bei Žirmūnuose. Šiuo metu reikia išspręsti šių investicijų finansavimo klausimus“, - sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

REKLAMA

Išanalizavus gimstamumo rodiklius šiais metais ir prognozes ateinantiems keleriems metams, naujos grupės ir nauji darželiai planuojami įkurti ten, kur yra didžiausias jų poreikis.

„Šiuo metu didžiausias vietų darželiuose poreikis yra Verkiuose, Pašilaičiuose, Žirmūnuose poreikis yra didžiausias. Tačiau nemažai darželių yra neužpildyta, pavyzdžiui Naujininkuose, Lazdynuose. Naujoji sistema ir viešas laisvų vietų skelbimas padės užpildyti ir subalansuoti eiles“, - sakė mero pavaduotojas Jonas Pinskus.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu pateikusiems prašymus tėvams atsakymai, ar pateko į laisvas vietas, bus siunčiami individualiai, iki rugpjūčio 24 dienos. Paprastai rugsėjo antroje pusėje taip pat atsiranda laisvų vietų, į kurias pirmiausia bus nagrinėjami jau pateikti prašymai.

Prašymus į laisvas vietas tėvai gali pateikti Vilniaus savivaldybėje (Konstitucijos pr. 3) ir internetu, www.vilnius.lt svetainės e.miesto skiltyje.

Vilniaus savivaldybė birželį taip pat patvirtino naująją priėmimo į miesto darželius tvarką, pagal kurią priimant į darželius pildomas tik vienas prašymas ir taip įgyvendinta centralizuoto priėmimo sistema. Prašyme galima nurodyti iki 5 pageidaujamų darželių prioriteto tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darželių eilės bus sudaromos atsižvelgiant į prašyme nurodytus prioritetus bei pirmumo teisę suteikiančias priežastis. Pirmumo teisė suteikiama tik tuo atveju, jeigu vaiko deklaruota gyvenamoji vieta yra teritorijoje, kuriai priskirtas darželis.

Pirmumo teisė suteikiama vaikams iš šeimų, kuriose auga 3 ir daugiau vaikų, taip pat vaikams, kuriuos augina vienas iš tėvų, ar kurių vienas iš tėvų turi ne daugiau kaip 40 proc. darbingumo lygio. Pirmumo teisę turės vaikai, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią įstaigą bei įstaigos darbuotojų vaikai. Iki šiol socialiai remtinų šeimų vaikams galiojusi pirmumo teisė nesuteikiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų