REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį Iraną supurčiusių niokojamų žemės drebėjimų aukų skaičius išaugo iki 306 žmonių, daugiau kaip 3 tūkstančiai buvo sužeisti. Tokius oficialius duomenis pirmadienį paskelbė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pareiškė ministerijos vadovė Marzieh Vahid Dastjerdi, dauguma žuvusiųjų – moterys ir vaikai. Iš 3037 nukentėjusiųjų apie 1 tūkstantį buvo hospitalizuoti. Ministrė taip pat patikslino, kad daugelio aukų lavonai iki šiol tebėra po griuvėsiais.

REKLAMA

Šeštadienį Irano šiaurės vakaruose įvyko keli žemės drebėjimai. Pirmasis 6,4 balo požeminis smūgis buvo užfiksuotas 16 valandą 53 minutės vietos laiku (15 valandą 23 minutės Lietuvos laiku) į šiaurės rytus nuo Tebrizo miesto 9,9 kilometro gylyje. Antrasis požeminis smūgis, kurio stiprumas siekė 6,3 balo, sudrebino regioną po 11 minučių. Nuo stichijos labiausiai nukentėjo Aharo, Varazkano ir Harizo miestai.

Iranas yra didelio seisminio aktyvumo zonoje. XX amžiuje 20-ties stipriausių žemės drebėjimų aukomis tapo daugiau kaip 170 tūkstančių šalies gyventojų. 2003 metais 6,6 balo požeminis smūgis visiškai sunaikino senovinį Bamo miestą šalies pietryčiuose. Tada žuvo daugiau kaip 30 tūkstančių žmonių.

Taip pat skaitykite:

Irane per žemės drebėjimą žuvo 150 žmonių, šimtai sužeista (papildyta 23.01)

Per žemės drebėjimą Irane žuvo daugiau kaip 250 žmonių, 2 tūkst. – sužeista (foto)

Irano žinybos patikslino žemės drebėjimo aukų skaičių – žuvo 227 žmonės (foto)


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų