REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienio popietę 123 žmonės nepabūgo išsipurvinti ir sušlapti pirmą kartą Lietuvoje surengtose „General Financing“ ekstremalaus bėgimo varžybose. Ekstremalių pojūčių mėgėjai Širvintų rajono Pamusės kaime išbandė bebrų kelius, besidriekiančius per dumblą ir vandenį. Įveikę natūraliomis ir dirbtinėmis kliūtimis pasunkintą trasą, dauguma dalyvių neslėpė džiaugsmo, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Varžybas pradėjo vaikai, įveikę lengvesnę vieno kilometro distanciją. Suaugę varžėsi 5-ių ir 10-ies km distancijose, bei estafetėje 2 po 5 km.

REKLAMA

Dauguma dalyvių tokią ekstremalią pramogą išbandė pirmą kartą. Po finišo dalis jų teigė galėję įveikti ir sudėtingesnę trasą, o mažiau varžyboms besiruošę dalyviai bandė atgauti kvapą. Visgi, absoliuti dauguma buvo susižavėjusi tokio pobūdžio lenktynėmis, bei žadėjo jose dalyvauti ir toliau.

Įspūdingą greitį trasoje demonstravo orientacininkas Svajūnas Ambrazas. 5 km jis įveikė toli atitrūkęs nuo varžovų ir pripažino, kad orientacininkams tokią trasą įveikti yra lengviau. „Įspūdžiai puikūs. Manau, kad neatsisakyčiau tokiose varžybose sudalyvauti ir dar kartą.“

REKLAMA
REKLAMA

Naują pramogą išbandyti susiviliojo ir vilniečiai Kristina ir Tadas. Pora teigė, kad varžybose dalyvauti sumanė „ant durniaus“, tačiau liko labai patenkinti ir neatmetė galimybės kitais metais išbandyti save ilgesniame nuotolyje. Dalyvių teigimu, varžytis teko ne tik su varžovais, tačiau ir tarpusavyje. „Trasa buvo kaip tik – nei per lengva, nei per sunki“ – kalbėjo permirkusia avalyne po finišo atsikratyti skubėję dalyviai.

5-ių km distancijoje prizininkais tapo Svajūnas Ambrazas, Darius Ruzgas ir Miroslav Monkevič. Tarp moterų greičiausios buvo Ainė Ambrazienė, Agnė Čėsnaitė ir Simona Martinkaitė. 10 km pirmi įveikė Pavel Mikhniuk, Andrius Zonys, Žilvinas Šimkus, bei Vaida Šacikauskaitė, Giedrė Ambrazevičiūtė ir Kristina Čerkėsaitė. Estafetėje nugalėjo svečių iš Baltarusijos komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginio organizatorius Evaldas Martinka liko patenkintas įvykusiomis varžybomis. „Išėjo labai jaukus ir šiltas renginys, manau jį tikrai verta tęsti, nes matėme, kad žmonės šia pramoga liko patenkinti“ – kalbėjo E. Martinka. Organizatorius pažymėjo, kad tai tikrai nebuvo tos varžybos, kuriose svarbiausi yra pasiekti rezultatai, dalyviai čia ieškojo pramogos. „Jau dabar yra įvairių minčių ir idėjų kaip renginį patobulinti, šiemet tai buvo tiesiog žvalgyba, apsišaudymas“ – pridūrė E. Martinka.

Panašu, kad užsienyje populiarėjančios tokio tipo ekstremalios varžybos turi ateitį ir Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų