REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors vaikai dar šėlsta kaimuose pas močiutes, paskutinėmis atostogų savaitėmis mėgaujasi mokytojai, prasidėjusiose mokyklinių prekių mugėse tėveliai su vaikais jau renkasi kanceliarines prekes, matuojasi naujus drabužius ir batus, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Ne visoms šeimoms užtenka pinigų privalomam mokinio krepšeliui nupirkti.

Rokiškio rajono Jūžintų seniūnijos socialinė darbuotoja Daiva Gaižiuvienė teigia, kad prieš Rugsėjo 1-ąją jai tenka padėti išleisti į mokyklą vaikus iš socialinės rizikos šeimų, nupirkti kanceliarinių prekių, kuprines, pratybų sąsiuvinius, drabužių bei avalynę.

REKLAMA

„Valstybės vienam vaikui skiriamų 156 litų tikrai nepakanka. Vien pratybų sąsiuviniai kainuoja iki 90 litų. Nupirkus kanceliarines prekes, kuprinę, drabužiams ir avalynei nebelieka,“- dienraščiui teigia socialinė darbuotoja.

Panevėžio „Žemynos“ pagrindinės mokyklos direktorius Romualdas Grilauskas sako, jog „Žemynoje“ kiekvienais metais vyksta akcija, kurios metu vaikai iš turtingesnių šeimų aukoja stokojantiems mokymo, rašymo priemonių, o kartais ir drabužių.

REKLAMA
REKLAMA

Direktorius džiaugiasi, kad pavyksta surinkti nemažai.

Suaukotus daiktus stokojantiems į namus nuneša socialinė darbuotoja.

Artėjantis rugsėjis vėl primena skaudžiausią problemą – mokyklose katastrofiškai mažėja vaikų, rašo dienraštis.

„Mūsų mokykloje pernai dar mokėsi per 600 vaikų, o šiemet tik 570. Jaunos šeimos jau nebeaugina po 2 vaikus, dažniausiai turi tik vieną“, – apgailestauja R.Grilauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų