REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Londone baigiasi 30-os vasaros olimpinės žaidynės. Į jų uždarymo ceremoniją olimpiniame stadione sekmadienio vakarą dar kartą susirinks 80 000 žiūrovų. Renginio moto – „Britų muzikos simfonija“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes norime parodyti, ką per praėjusius 50 metų pasiekė britų atlikėjai“, – sakė meninės dalies vadovas Kimas Gavinas. Kultinę dainą „Always Look on the Bright Side of Life“ 80 000 žiūrovų dainavo„Monty-Python“ žvaigždė Ericas Idle.

REKLAMA

Scenoje, kur atlikėjams talkino net 3 tūkst.savanorių pasirodė ir Vinstonas Čerčilis, tiksliau visame pasaulyje garsų ir įtakingą politiką įkūnijęs aktorius.

Per atlikėjos Emeli Sande pasirodymą buvo parodytas specialus BBC sukurtas vaizdo filmukas apie labiausiai jaudinančias akimirkas olimpinėse žaidynėse.

Londono olimpinėse žaidynėse dalyvavo daugiau nei 10 tūkst. sportininkų iš 204 šalių. Žaidynėms surengti buvo išleista apie 9 milijardai svarų valstybės lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Po pirmosios muzikinės uždarymo ceremonijos dalies į Londono olimpinį stadioną buvo įneštos visų 204-ų olimpiadoje dalyvavusių valstybių vėliavos, o paskui į stadioną žengė ir šių šalių sportininkų delegacijos.

Lietuvos vėliavą nešė vyrų 200 m vienviečių kanojų sprinto vicečempionas 26-erių metų Jevgenijus Šuklinas.

Taip pat uždarymo ceremonijoje buvo apdovanoti maratono rungties prizininkai bei olimpinių žaidynių savanoriai.

Londonui ši olimpiada buvo jau trečia - prieš tai šis miestas didžiausią pasaulio sporto renginį priėmė 1908 ir 1948 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečia olimpiados uždarymo dalis buvo skirta muzikai. Šventiniame uždarymo koncerte vaikų choras atliko vieną iš garsiausių britų dainų – Johno Lenono dainą „Imagine“.

Taip pat scena pražygiavo ir garsiausi pasaulio modeliai – Kate Moss ir Naomi Campbell, Georgia May Jagger, Lily Donaldson ir Karen Elson. Dainavo legendinė grupė „Spice Girls“.

Ceremonijos pabaigoje nuleista olimpinė vėliava. Ji keliaus į Rusiją, kurioje vyks žiemos olimpinės žaidynės. Taip pat buvo pristatytos 2016 metų Rio De Žaneiro vasaros olimpinės žaidynės.

Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Jacques'as Rogge'as paskelbė 2012 metų Londono olimpines žaidynes uždarytas, o olimpinė ugnis iškeliavo iš Londono.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų