REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Londono olimpinių žaidynių moterų šiuolaikinės penkiakovės varžybose sekmadienį aukso medalį iškovojusi 28 metų Laura Asadauskaitė jau po trečiosios jojimo rungties, kai tapo lydere, žinojo, kad bus nepralenkiama.

REKLAMA
REKLAMA

„Viską padariau nuo pat pradžios iki pabaigos. Diena nebuvo prasta – raminausi ir paskutinėje rungtyje buvau užtikrinta. Pasakiau sau – šio medalio niekam neatiduosiu. Jis mano“, – po apdovanojimų ceremonijos kalbėjo L. Asadauskaitė.

REKLAMA

Šių metų Europos čempionė ir daugkartinė pasaulio čempionatų prizininkė L. Asadauskaitė šaudymo ir bėgimo varžybose į trasą išbėgo pirma, tačiau po pirmosios šaudymo serijos buvo praleidusi į priekį kartu startavusią 28 metų brazilę Yane Marques. Po antrosios šaudymo serijos lietuvė susigrąžino lyderės poziciją ir atitrūkusi nepaliko varžovėms jokių vilčių. Lietuvė surinko 5408 taškus ir pagerino olimpinį rekordą.

REKLAMA
REKLAMA

– Kada patikėjote, kad laimėjote?

– Antrame kilometre, kai buvau pirma. O bėgimas yra mano stipriausia rungtis. Neišsikroviau iki galo ir žinojau, kad būsiu nepralenkiama.

– Kam skiriate medalį?

– Vaikui. Visada sakiau, kad parvešiu šį medalį dukrai.

– Visas varžoves triuškinote. Ar varžovės silpnos ar pati labai pajėgi esate?

– Šiandien padariau viską labai gerai. Maksimumą. Galėjau dar daugiau. Galėjau dar stipriau bėgti, bet nereikėjo. Spragų nebuvo.

– Finišuodama galvą kraipėte – negalėjote patikėti?

– Nežinau. Ir tikisi, ir nesitiki. 18 metų esu jau šiame sporte. Kažkada 16 metų naiviai tikėjau, kad tapsiu olimpine čempione ir ta diena išaušo. Visus metus tam ruošiausi ir svarbiausia buvo padaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kokios mintys atvykus į Londoną?

– Prieš kelias dienas atvykau ir galvojau: ramiai startuoti, nestresuoti. Aišku, publika audringa ir tai šiek tiek trikdo, bet stengiausi atsiriboti, atsipalaiduoti ir žaismingai į viską žiūrėti. Pavyko.

– Olimpiadoje startavote paskutinė. Ar įtampa dėl ilgo laukimo nekaustė?

– Pradžia gal nebuvo tokia gera, tačiau atsipalaidavau. Negalvojau, kad būsiu trečia. Tik po fechtavimosi pamačiau, kad esu trečia ir patikėjau, kad su tokiais taškais galiu kovoti dėl medalio. Dėl aukso? Dar nepagalvojau apie tai, nes dar nežinia, koks žirgas galėjo tekti. Plaukimas pavyko gerai – geriausiu savo laiku praplaukiau, o svarbiausia – jojimas pasisekė.

REKLAMA

– Neišgąsdino, kad tas pats žirgas numetė kitą jūsų varžovę?

– Truputį išgąsdino, tačiau žirgas buvo geras, tai buvo jos klaida. Man svarbiausia buvo nepadaryti tos klaidos, išsėdėti iki galo ir man pavyko.

– Per karjerą buvo, kai pirma startavote bėgimo rungtyje?

– Kinijoje šįmet per pasaulio taurės finalą, kurį laimėjau. Išbėgau pirma ir finišavau pirma. Dabar – antras kartas. Tačiau jis olimpinis auksinis.

– Šeimoje turite dabar visų spalvų medalius. Penkiakovininkas Andrejus Zadneprovskis 2004 metais laimėjo olimpinį sidabrą, o Pekine – bronzą. Užteks?

REKLAMA

– To aukso trūko, tačiau nebūsiu godi, man užtenka šio medalio. Buvau stipri ir likau tokia. Ir susilaukusi vaiko tapau dar stipresnė. Niekas manęs neišmušė iš vėžių.

– Apie Rio de Žaneirą dar negalvojate?

– Linkiu visoms varžovėms iškovoti auksą. Nesu godi. Stengiuosi ir darau viską, ką galiu. Kaip man, dar nežinau. Esu laiminga. Man to pakaks. Šiais metais padariau labai daug.

– Antros motinystės atostogos gali būti?

– Pagalvosiu.

– Andrejus jau pasveikino?

– Jis namie, dar nežiūrėjau telefono. Paprašiau, kad jis nevažiuotų. Taip man ramiau, nes jo jaudulys persiduoda, todėl nusprendėme, kad man bus ramiau startuoti vienai. Ir labai gerai, kad jo nebuvo. Jis stebėjo namie ir palaikė mane. Visiems labai ačiū.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TIK FAKTAI

Sidabro medalį iškovojo 22 metų britė Samantha Murray. Britė į trasą išbėgo ketvirta, tačiau po trečiosios šaudymo serijos aplenkė Y. Marques ir finišavo antra (5356 tšk.). Brazilijos penkiakovininkei (5340 tšk.) atiteko bronzos apdovanojimas.

19 metų Gintarė Venčkauskaitė startavo tik 25-a, tačiau sugebėjo pakilti į 12-ąją vietą (5176 tšk.).

Pirmojoje rungtyje – fechtavimosi varžybose – L. Asadauskaitė buvo trečia (23 pergalės/12 pralaimėjimų; 952 tšk.), o G. Venčkauskaitė – 34-a (10/25; 640 tšk.). Plaukimo varžybose lietuvių užimtos vietos buvo atitinkamai 17-a (2 min. 18,67 sek.; 1136 tšk.) ir 11-a (2.16,88; 1160 tšk.), jojime Laura užėmė trečiąją (1180 tšk.), o Gintarė – šeštą (1160 tšk.). Šaudymo ir bėgimo varžybose G. Venčkauskaitės rezultatas buvo antras (2216 tšk.), o L. Asadauskaitės – šeštas (2140 tšk.). Varžybose dalyvavo 36 sportininkės.

2008 metais Pekino olimpinėse žaidynėse L. Asadauskaitė buvo 15-a.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų