REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jauniausia olimpinių žaidynių šuolių į aukštį finalo dalyvė 20 metų Airinė Palšytė šeštadienį po savo pasirodymo liejo apmaudą. „Seniai svajojau ir apie 2 metrus, ir apie Lietuvos rekordą. Apmaudu, bet ką padarysi“, – kalbėjo lengvaatletė.

REKLAMA
REKLAMA

186 cm ūgio dvidešimtmetė lietuvė finale pirmuoju bandymu įveikė 1 m 89 cm aukštį, tačiau visi trys jos mėginimai peršokti į 1 m 93 cm aukštį iškeltą kartelę buvo nesėkmingi. Lietuvė užėmė 11-ą vietą ir pranoko tik turkę Burcu Ayhan, kuri taip pat įveikė tik 1 m 89 cm aukštį, tačiau tai padarė trečiuoju bandymu.

REKLAMA

„Viskas dėl pradinio aukščio. Gyvenime pradinio nesu tokio aukšto šokusi. Man stresas buvo. Kai trenerė sužinojo, sakė, kad užteks pirmu bandymu pradinį įveikti ir viskas – daugiau nieko neprašo, o toliau – kaip Dievas duos“, – pasakojo A. Palšytė.

– Kaip pačiai atrodo, ko trūko?

– Trūko prasišokinėjimo. Kvalifikacijoje pradėjau nuo paties mažiausio aukščio, tai duoda įsišokinėjimą, elementų pajautimą.

REKLAMA
REKLAMA

– Sėdėjote liūdna, tačiau savo tikslą juk įvykdėte?

– Įvykdžiau, bet ir ašarą nubraukiau. Apmaudu, kad nepasisekė, nes seniai svajojau ir apie 2 metrus, ir apie Lietuvos rekordą. Ką padarysi. Koją pakišo tai, kad pradinis aukštis toks buvo, o gal manyje kažkas ne taip.

– Buvote jauniausia iš finalo dalyvių. Kada ateis pačios valanda?

– Manau, kad Rio de Žaneirui po ketverių metų būsiu daug geriau pasirengusi ir tuomet padarysiu tai, apie ką tiek laiko svajojau.

– Kuo skyrėsi kvalifikacija nuo finalo?

– Kvalifikacijoje buvo daug šilčiau, daugiau bandymų, nes mažesnis pradinis aukštis. Net nežinau, tuomet keliamas tikslas buvo patekti į finalą. Dabar kėliau didesnius tikslus, norėjosi būti aštuntuke ir pagerinti asmeninį rezultatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Įtampa didelė buvo?

– Jei klausiate dėl žmonių – jų buvo ir kvalifikacijoje. Kai esi susikoncentravęs į darbą, nelabai žvalgaisi. Matai trenerį, sektorių ir darai savo darbą. Varžovės visuomet buvo, o jų kvalifikacijoje buvo dar daugiau.

– Kurią sportininkę palaikėte kovoje dėl medalių?

– Aną Čičerovą. Ji mano favoritė seniai. Šiais metais kartu stovykloje Sočyje buvome, treneriai mūsų kartu pasitaria. Džiaugiausi už ją ir spaudžiau kumštį. Kai sužinojau, kad ji tapo čempione, viduje jaučiausi ir pati dalele laimėjusi. Sveikinau, dukart apkabinau, ir trenerį sveikinau, o jis sako: „Nieko, su Ana jau atidirbome, dabar su tavimi dirbsime.“

REKLAMA

Debiutas olimpiadoje nėra blogas?

– Kaip jauniausia sportininkė, kuriai neseniai suėjo 20 metų, pasirodžiau tikrai ne prastai, nes mūsų lengvosios atletikos rinktinėje taip pat buvau jauniausia. Užėmiau ne paskutinę vietą ir finale likau ne paskutinė. Kaip debiutui – neblogai. Mano olimpiada galbūt bus Rio de Žaneire.

TIK FAKTAI

Aukso medalį iškovojo Ana Čičerova, vienintelė įveikusi 205 cm aukštį. Sidabras atiteko amerikietei Brigettai Barrett (203 cm), bronzos medalis – kitai rusei Svetlanai Školinai (203 cm).

Atrankos varžybose A. Palšytė peršoko į 1 m 93 cm aukštį iškeltą kartelę ir tarp 35 dalyvių pasidalijo 10-12 vietas.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Į finalą po suokalbio su varžovėmis patekusi A. Palšytė: prasčiau nebus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų