REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Profesionalių sportininkų, kurie kelionėse kerta daugiau nei penkias laiko juostas, rizika susirgti yra dvigubai didesnė nei tų, kurių kelionės yra trumpesnės, rašo bbc.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkai teigia įrodę, kad tam įtakos turi įvairūs mikrobai ir alergenai, su kuriais susiduriama patekus į naują aplinką.

REKLAMA

Tiesa, kol kas mokslininkai nesutaria dėl kelionių lėktuvu, mat yra manančių, kad po ilgos kelionės lėktuvu organizmas nepatiria jokių šalutinių reiškinių išskyrus galima nuovargį ir papildomų susirgimų rizika yra labai maža.

„Oro tarša, temperatūros pokyčiai, alergenai, drėgmės svyravimai, aukštis virš jūros lygio, taip pat įvairūs maisto produktai ir net kultūros pokyčiai gali turėti lemiamos įtakos atletų ligai", – teigė profesorius Martinas Schwellnusas.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrime dalyvavo 259 elitiniai regbio žaidėjai, kurie 2010 ruošėsi regbio turnyrui. Per 16 savaičių, atletai iš Australijos, Pietų Afrikos ir Naujosios Zelandijos buvo  tiriami visose trijose šalyse. Įdomu tai, kad stebint žaidėjų sveikatos būklę buvo pastebėta, kad žaidžiant ar treniruojantis namuose per tūkstantį dienų užfiksuojama iki penkiolikos ligos atvejų, o per tą patį laikotarpį aktyviai keliaujant, atletų ligos atvejų skaičius pakilo iki 33.

Mokslininkai vieningai sutaria ir dėl to, kad sportininkų psichologinei būklei labai padeda namų sienos ir savų gerbėjų minios palaikymas, gera varžybų atmosfera – vienas iš privalumų siekiant pergalės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų