REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

ES politikos ir saugumo komitetas visiškai parėmė Švediją jos diplomatiniame konflikte su Baltarusija. Tai penktadienį po komiteto posėdžio pareiškė jo pirmininkas Ulofas Skugas (Olof Skoog).

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, visi „pareiškė remią Švediją”. “Stipriai juntama, jog tai ne tik Švedijos ir Baltarusijos santykių klausimas, o problema tarp ES ir Baltarusijos”, - sakė U. Skugas interviu naujienų agentūrai TT.

REKLAMA

ES šalys pareiškė savo susirūpinimą dėl Minsko sprendimo ir informuos apie tai Baltarusijos ambasadorius Europos šalyse, pranešė komiteto pirmininkas.

Baltarusijos URM rugpjūčio 8 d. paskelbė pareiškimą, kuriame pranešė, kad nutarta uždaryti Baltarusijos ambasadą Švedijoje. Kartu Švedijai buvo pasiūlyta atšaukti savo ambasadą iš Baltarusijos iki rugpjūčio 30 d.

Minsko ir Stokholmo diplomatiniai santykiai susikomplikavo po to, kai Baltarusijos URM nepratęsė Švedijos ambasadoriaus Stefano Eriksono (Stefan Eriksson) akreditacijos. Minskas apkaltino diplomatą neteisėta veikla. Atsakydama į tai Švedija pareiškė, kad tolesnis Baltarusijos ambasadoriaus darbas Stokholme yra neįmanomas, ir paskelbė nusprendusi išsiųsti iš šalies du Baltarusijos diplomatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų