REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės nutarimu, už olimpinį auksą Rūtai Meilutytei iš biudžeto turi būti atseikėta 400 tūkst. litų, tačiau jaunas sportininkės amžius tapo barjeru jai įteikti pinigus.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagal Civilinį kodeksą, 14-18 metų piliečiai jau gali disponuoti grynais pinigais, gauti atlygį, tačiau ši premija bus pervedama į banko sąskaitą. Neatmetama galimybė, kad dėl amžiaus Rūta sąskaitos banke negalės atsidaryti ir tai turės padaryti jos tėvelis", - lrytas.lt aiškino Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) teisės skyriaus atstovė Kornelija Tiesnesytė.

REKLAMA

Iškovojusi olimpinės čempionė titulą 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje, R. Meilutytė ne tik sau laimėjo solidžią premiją: jos treneris britas Jonathanas Ruddas iš Lietuvos valstybės gaus 200 tūkst., o sportininkę aptarnavęs personalas - 100 tūkst. litų.

„Rūta turėtų kreiptis į banką, kuris, pagal savo vidines taisykles, leidžia atidaryti sąskaitas penkiolikmečiams. Arba sąskaitą atidarys tėvelis, o sportininkė naudosis ja. Bet kol kas pati Rūta negalės laisvai disponuoti pinigais. Jei, tarkime, ji sumąstytų pirkti butą ar namą, formaliai sutikimą turėtų duoti tėvelis", - sakė K. Tiesnesytė.

REKLAMA
REKLAMA

Pati olimpinė čempionė teigė, jog dalį pinigų ji žada skirti šeimai. „Aš dar pati tiksliai nežinau, kokia man priklauso premija. Dalį skirsiu šeimos reikmėms", - į Lietuvą sugrįžusi sakė R. Meilutytė.

Per porą dienų garsiausia šalies plaukike tapusi R. Meilutytė jau gavo teisę nuo 35 metų prašyti sportininko rentos, kuri dabar siekia apie tris tūkstančius litų.

„Be to, nuo rugpjūčio 14 dienos už pasiektus rezultatus R. Meilutytė iš Lietuvos olimpinio sporto centro pradės gauti solidžią stipendiją - 3,5 tūkst. litų per mėnesį", - sakė Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Klemensas Rimšelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis tikino, jog kitiems metams plaukikei treniruotėms, varžyboms ir pasirengimui Europos ir pasaulio čempionatams numatyta skirti 100 tūkst. litų.

Po kiekvienos olimpiados geriausiai žaidynėse pasirodžiusiems sportininkams automobilius įteikia Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) rėmėja loterijų bendrovė „Olifėja".

„Dar nežinau, ar šiemet bus įteikiami automobiliai sportininkams. Tai spręs LTOK Vykdomasis komitetas po olimpinių žaidynių. Jei bus nutarta, jog reikia skirti mašinas, mes nupirksime. Tačiau dėl R. Meilutytės bus šiokių tokių keblumų - jai penkiolika ir ji dar negalės pati vairuoti mašinos, o dovaną sportininkei turėsime įregistruoti vyresnio šeimos nario ar tėvelio vardu„, - lrytas.lt sakė „Olifėjos“ vadovas Antanas Muraška.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų