REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Apie vienus apleistus pastatus pasakoja legendos, apie kitus nežinoma beveik nieko. Nežiniukais jautėsi ir Balsas.lt žurnalistai, vieną vėlų vakarą, dangui žadant prapliupti liūtimi, kartu su bioenergetike Jūrate Malinauskiene ir tarologu Leopoldu Malinausku nusprendę keliauti prie pastato, stovinčiojo vieno Trakus supančio ežero pakrantėje.

REKLAMA
REKLAMA

Kokia tai nuostabi vieta šviečiant saulei – pamatysite vėliau. O prietemoje kažkada didingas rūmas su keturiomis baltomis kolonomis pasirodė mažų mažiausiai niūrus.

REKLAMA

L. Malinauskas: velniava čia dedasi

„Čia slogu. Energetika čia kraupi, ir mirties energetikos daug. Arčiau ar į vidų nepatarčiau eiti. Net nebandykite čia ieškoti vaiduoklių ar buvusių gyventojų“, – pareiškė J. Malinauskienė.

Skubiai pasitraukusi tolėliau nuo iš tamsos išnyrančio statinio su keturiomis masyviomis kolonomis ji sakė, kad paprastiems smalsautojams net dieną nepatartų tyrinėti šio statinio.

„Nepatarčiau čia slampinėti, o ypač įsimylėjusioms poroms, nes gali prisikabinti kokia dvasia ar dar kas nors. Juk kai atėjome, mus pasitiko nuostabioji juoda katė – tai ir rodo, kad mes einame anomaline zona. Iš čia išėję, galime namo pareiti ne vieni. O tada namuose galime pradėti bartis, pyktis. Įsimylėjėliai gali pradėti nesutarti ir išsiskirti tiesiog dėl niekų – tik dėl to, kad bus paveikti negatyvios energijos“, – aiškino ji.

REKLAMA
REKLAMA

„Ir man čia slogu. Šiurpoka vieta. Manau, kad čia niekas seniai nesilankė. Galbūt kažkada čia įvyko kas nors tragiška ar tai, kas nebuvo palanku šioje vietoje gyvenusiems žmonėms?, – svarstė tarologas L. Malinauskas. Ir pridūrė: „Velniava čia dedasi...“

„Manau, kad net nejaučiantis „energijų“ žmogus šioje vietoje turėtų jausti slogutį. Gerai turbūt jaustųsi tiks tas, kuris įpratęs prie „mirties energijos“, pavyzdžiui, žmogus, dirbantis su mirtimi, laidotuvėmis susijusioje vietoje. Arba tiesiog labai negatyvus žmogus“, – pridūrė J. Malinauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaiduokliai (nuotr. Balsas.lt)Bioenergetikė J. Malinauskienė nepataria lankytis tokiose vietose  (nuotr. Balsas.lt)

Kad kažkas toje vietoje tikrai „dedasi“, teko patikėti – kaip tik tuo metu ėmė streikuoti filmavimo kameros. Kelios – vienu metu. Tad ekspertų paklausėme, kaip elgtis, jeigu dėl kokių nors priežasčių teko lankytis panašioje vietoje.

„Kruvinoji sala“ paslapčių neatskleidžia

Atvažiavę čia dar kartą, jau saulei šviečiant, sužinojome, kad  gerokai apgriūti namas suspėjo palyginti greitai, nes iškilo jis maždaug 4 –ajame XX a. dešimtmetyje, kai Trakai, kaip ir visas Vilniaus kraštas, buvo okupuotas Lenkijos. Lenkai čia buvo pasistatę jachtų klubą. Tokia šio pastato paskirtis buvo ir sovietmečiu – čia veikė „Žalgirio“ sporto bazė, o šiais laikais jį privatizavo vienas garsus Lietuvos verslininkas.

REKLAMA

Bet vos pradėję domėtis pastato istorija, išgirdome, kad vieta, kurioje lankėmės, vadinama Kruvinąja sala. Tik neieškokite šio pavadinimo žemėlapyje – vis tiek nerasite. Pasak istoriko ir archeologo Gintaro Abaravičiaus, kadaise tai buvo ne pusiasalis, o sala. Tačiau tikrasis jos pavadinimas buvo Karvinė, nes esą toje vietoje kadaise buvo ganomos karvės ir net rasta karvių pančių. Taip pat užsimenama, kad bazilijonų vienuoliai, kurie kadaise valdė salą, augino vyšnias, ir jų spalva esą galėjusi tapti Kruvinosios salos pavadinimo priežastimi.

REKLAMA

Tačiau, sakė istorikas, nors su Trakų apylinkėmis susiję daugybė įvairių legendų, nė vienoje nėra užuominų, kad kaip tik toje vietoje būtų vykę kokie nors kruvini įvykiai. Didelių pastatų, pasak G. Abaravičiaus, iki to laiko, kol buvo pastatytas jachtų klubas, ten taip pat nebuvo – nebent kokia medinė trobelė nuo lietaus ir vėjo pasislėpti.

Oficiali versija, kodėl tokioje gražioje vietoje stovinčiam pastatui naujieji jo savininkai leidžia toliau irti, tokia: verslininkas ir paminklosaugininkai nesutaria dėl šios vietos, kurioje yra dar keletas sovietmečiu iškilusių pastatų, pertvarkymo vizijos. Tad belieka spėlioti, kokia paslaptis slypi vadinamojoje Kruvinojoje saloje ir ji kada nors bus atskleista.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O ekspertai bei portalo Balsas.lt komanda pasirengę leistis į naujas keliones. Jeigu jūs girdėjote pasakojimų apie keistus reiškinius, garsus ar vietas, būtinai parašykite mums [email protected]. Tik vieni jų netyrinėkite – be atodairos leistis į tokias keliones Jūratė ir Leopoldas Malinauskai nepataria.

Taip pat skaitykite ir žiūrėkite:

Balsas.lt naktinis eksperimentas: vaiduoklių medžioklė Trakų pilyje

Esybių buveinė, arba kur nakvojo Napoleonas?

Portalas Balsas.lt įspėja:

Šiame pasakojime pateiktus epizodus ir reiškinius galima interpretuoti ir paaiškinti įvairiai. Tačiau eksperimentuoti su nepaaiškinamais reiškiniais patiems nerekomenduotina ir gali būti pavojinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų