REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvą beveik mėnesiui sugrįžusi olimpinė plaukimo čempionė Rūta Meilutytė šiuo metu laisvos atokvėpio akimirkos greičiausiai nesurastų. Sveikinimai jaunos merginos pečius užgriuvo iš karto, vos tik ji nusileido Vilniaus oro uoste.

REKLAMA
REKLAMA

Po įsimintino sutikimo Vilniaus Rotušės aikštėje prasidėjo tikras sveikinimų ir priėmimų maratonas. Jaunoji lietuvių plaukimo žvaigždutė penktadienį prezidentūroje buvo apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi. Ir greičiausia tik kitą savaitę išsipildys Rūtos prieš porą dienų ištarti žodžiai, kad viešėdama Lietuvoje ji ne tik norės ramiai pabūti su artimaisiais bei draugais, bet ir nuvykti pailsėti prie jūros.

REKLAMA

Niekada nesiskundė

Olimpinės čempionės tėtis Saulius Meilutis Balsas.lt sutiko atsakyti į kelis klausimus apie tai, kaip Rūtai sekėsi suderinti plaukimo treniruotes ir mokslus.

„Galiu pasakyti, kad Rūta tiek prieš pradėdama lankyti plaukimą, tiek treniruotėms įsibėgėjus liko tokia pati. Labai miela, nuoširdi, aktyvi mergaitė. Ji visą laiką siekė užsibrėžtų tikslų. Jos asmenybė nepakito iki šiol. Džiaugiuosi dėl to“, - pasakojo S. Meilutis.

REKLAMA
REKLAMA

Olimpinės čempionės tėvas priminė, kad abu Rūtos broliai pradėjo plaukioti dar gerokai prieš jaunesniąją seserį. „Mūsų buvo tikslas, kad vaikai mokėtų plaukti. Visi vaikai. Todėl pirmiausia broliai plaukė, o po kelių metų ir Rūta. Tikrai nesitikėjau, kad plaukimas taps jos aistra. O tas užsidegimas davė savo“, - dukra didžiavosi S. Meilutis.

Anot jo, mokslai Rūtai sekasi tikrai normaliai: „Galėčiau sakyti, kad labai gerai. Turint galvoje jos krūvius, tuomet tikrai labai gerai. Labiausiai ji mėgsta gamtos dalykus – biologiją. Ji juk augo gamtoje, todėl tas nė kiek nestebino.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Meilutis pripažino, kad Rūta niekada nesiskundė, jog kitos mergaitės, ar tai su berniukais susitinka, ar kažką įdomesnio veikia. „Plaukimas yra jos širdyje, todėl tokių skundų neteko išgirsti. Bent jau man tai neteko girdėti apie tai. Ji turi draugų, su kuriais bendrauja, kažkur išeina. O laiko trūkumu nesiskundžia. Ji visur suspėdavo anksčiau, suspėja ir dabar“, - teigė S. Meilutis.

Pasiteiravus dėl ankstyvos šlovės, kuri užgriuvo 15-metės pečius, S. Meilutis pacitavo legendinio dainininko Bob Marley dainos žodžius, kuriuos pasakė ir savo dukrai: „Don't gain the world and lose your soul, wisdom is better than silver and gold“ (Neužkariauk pasaulio prarasdamas sielą, nes išmintis yra geresnė nei sidabras ir auksas).

REKLAMA

Geriausios draugės

Balsas.lt taip pat pavyko pakalbinti 16-metę Ievą, kuri kartu su Rūta mokėsi iki 8 klasės. „Rūta kartu baigė 7 klases ir 8-toje dar mėnesį pabuvo. O tada išvyko į Angliją. Mes buvome geriausios draugės. Tokiomis ir išlikome, nepaisant to, kad ji išvyko“, - pasakojo jauna mergina.

Ji pridūrė, kad kartu su Rūta praleisti metai buvo itin smagūs: „Ji nuo pradinių klasių pradėjo lankyti mokyklą. Visą laiką prieš pamokas buvo treniruotės. O paskui ateidavo į mokyklą. Kažkaip stebuklingai ji visada suspėdavo su pamokomis. Greitai atbėgdavo. O su mokslais viskas jai lyg ir gerai būdavo.“

16-metė Balsas.lt pašnekovė prisipažino, kad ji pati irgi plaukiojo, bet paskui metė. „Tiesiog atsibodo. Nors dabar matau Rūtos pavyzdį. Ji savo užsispyrimu visa tai pasiekė. Labai džiaugiuosi dėl jos. Šaunuolė. O po laimėto aukso su Rūta susirašėme ir susiskambinome. Džiaugėsi. Bet jai iš pradžių buvo sunku patikėti, kad laimėjo“, - pasakojo buvusi R. Meilutytės klasės draugė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų