REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Slaptų CŽV kalėjimų Lenkijoje bylos tyrimas pratęstas iki 2013 metų vasario 11-osios. Tai penktadienį pranešė šalies Generalinė prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA

Žinyba neatskleidė savo sprendimo priežasčių, tik informavo, kad reikės atlikti tam tikrus tyrimo veiksmus.

REKLAMA

Prokuratūra tiria, ar Lenkijos valdžia leido įkurti šalies teritorijoje 2002-2003 metais slaptus CŽV kalėjimus, kas prieštarauja Konstitucijai, ir ar pareigūnai neviršijo įgaliojimų, sutikdami, kad terorizmu įtariami kaliniai būtų kankinami.

Informacijos apie slaptų CŽV kalėjimų įkūrimą Lenkijoje ir galimą kalinių kankinimą ten oficialiai niekas nepatvirtina, bet šios bylos tyrimas tęsiasi nuo 2008 metų. Varšuvos prokuratūra prieš pusmetį pateikė kaltinimus organizavus šalies teritorijoje įstaigas kaliniams užsieniečiams laikyti buvusiam Lenkijos žvalgybos agentūros vadovui Zbignevui Semiontkovskiui (Zbigniew Siemiątkowski). Bet iškart po šio žingsnio byla buvo perduota Krokuvos prokuratūrai. Neoficialiai pranešama, jog Varšuvos prokuratūra jau buvo pasirengusi reikalauti, kad prieš Valstybės tribunolą stotų buvęs premjeras Lešekas Mileris (Leszek Miller), kuris galėjo pažeisti šalies Konstituciją, leisdamas įkurti jos teritorijoje slaptą CŽV kalėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų