REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį sostinės savivaldybė paskelbs laisvas vietas miesto darželiuose formuojamose grupėse. Nuo rugpjūčio 10-osios pradeda veikti ir naujoji priėmimo į Vilniaus darželius sistema internete, kur tėvai galės matyti laisvas vietas darželiuose, kiek laisvų vietų yra jų rajone, kokiose konkretaus darželio grupėse yra laisvų vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo rugpjūčio 10 dienos naujojoje sistemoje bus galima pateikti prašymą į naujai suformuotų grupių (veiksiančių nuo 2012 m. rugsėjo 1 dienos) laisvas vietas.

REKLAMA

Iki šiol pateikti prašymai į naująją sistemą bus perkelti automatiškai, jie galios iki šių metų pabaigos. Prisijungę prie sistemos tėvai galės stebėti, kurioje eilės į darželį vietoje yra vaikas, kaip kinta eilė priklausomai nuo pateiktų prašymų skaičiaus.

Jau pateikę prašymus tėvai, norintys, kad jų vaikai pradėtų lankyti darželį nuo 2013 ir vėlesnių metų, nuo kitų metų sausio turės atnaujinti savo prašymą ir surašyti pageidaujamus lankyti darželius prioriteto tvarka. Prašymo nepateikę tėvai galės jį užpildyti nuo kitų metų sausio.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus savivaldybė birželį patvirtino naująją priėmimo į sostinės darželius tvarką, pagal kurią tėvai pildo tik vieną prašymą prioriteto tvarka nurodydami iki 5 darželių, į kuriuos norėtų leisti vaiką.

Tvarkoje numatyta, kad prašymai į kiekvienų metų rugsėjį formuojamas grupes bus priimami nuo tų metų sausio 1 iki birželio 1 dienos, pavyzdžiui, jeigu tėvai nori, kad vaikas darželį pradėtų lankyti 2013 metų rugsėjį, jie prašymą galės pateikti nuo 2013 metų sausio iki birželio. Į laisvas vietas prašymai bus priimami nuolat.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų