REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sušlapti ir išsipurvinti nebijantys ekstremalaus sporto mėgėjai jau šį šeštadienį susirinks Širvintų rajono Pamusės kaime, kur vyks „General Financing“ ekstremalaus bėgimo varžybos. Bėgikams teks įveikti vandenį, dumblą, samanas, natūralias ir dirbtines kliūtis vienoje iš nedaugelio vietų Lietuvoje, kur dar išlikę žmogaus beveik nepaliesti miškai ir pelkės, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Dalyviai varžysis 5-ių ir 10-ies km trasose, taip pat estafetėje 2 po 5 km. Varžybose savo jėgas išmėgins ir vaikai, kurie įveiks mažiau sudėtingą 1-o km distanciją. Be nepamirštamų emocijų ir geros nuotaikos bėgimo dalyviai ir nugalėtojai išsiveš ir organizatorių bei rėmėjų įsteigtus prizus. Dalyviams taip pat suteikiama galimybė atvykti išvakarėse, o po finišo visų lauks pirtis, kareiviška košė ir koncertas.

REKLAMA

„Tai netradicinis laisvalaikio praleidimo būdas pelkėje, kurioje sušlapsite iki ausų, išsivoliosite purviname dumble, aplankysite pelkynų vietas, kuriose, atrodo, žmogaus tarsi nebūta. Dalyviams teks šliaužti, lipti per luomus, šokinėti per padangas“ – šią naują bėgimo rūšį apibūdino vienas iš organizatorių ir pradininkų Martynas Preikšaitis.

Pasaulyje tokios ekstremalios varžybos jau yra populiarios, o „General Financing“ ekstremalaus bėgimo varžybose savo ištvermę pirmą kartą galės išbandyti ir lietuviai, kurie miestų, parkų ar stadionų takus iškeis į pelkes.

REKLAMA
REKLAMA

Organizatoriai dalyviams rekomenduoja dėvėti ilgas, judesių nevaržančias kelnes, megztinius ar džemperius ilgomis rankovėmis, pirštines ir, žinoma, tvirtus, gerai ant kojų besilaikančius batus. Taip pat patariama rinktis rūbus, kurių vėliau būtų negaila išmesti.

Užsiregistruoti „General Financing“ ekstremalaus bėgimo varžybose dar galima. Registracija ir išsamesnė informacija – zygiai.lt tinklapyje. Taip pat užsiregistruoti galima renginio vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų