REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyno buteliai su nacių lyderio Adolfo Hitlerio (Adolf Hitler) atvaizdu ant etikečių buvo pavadinti „įžeidžiamais“, kai dėl jų pasiskundė turistai iš JAV, rašo „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Teisininkas iš Filadelfijos Maiklas Hiršas (Michael Hirsch) vietos žiniasklaidai pasiskundė, kad netoli jo viešbučio esančiame prekybos centre pardavinėjamas vynas su A. Hitlerio atvaizdais ant etikečių, o ant vienos rūšies vyno etiketės puikuojasi popiežiaus Jono Pauliaus II (John Paul II) nuotrauka. Pasak M. Hiršo, tai jį šokiravo.

REKLAMA

„Mes apie tai galvotume kaip apie neonacizmą“, - sakė teisininkas.

Ant vieno butelio A. Hitleris vaizduojamas pakėlęs ranką, kitas vynas pavadintas „Mano kova“, o dar vienas - „Viena tauta, viena imperija, vienas Fiureris“.

„Noriu užtikrinti mūsų draugus amerikiečius, kurie lankosi mūsų šalyje, kad mūsų Konstitucija ir kultūra netoleruoja rasizmo, antisemitizmo ir nacių fašizmo, - sakė Italijos integracijos ministrė Andrėja Rikardi (Andrea Riccardi). - Tai žeidžia milijono žmonių atminimą ir gali sukompromituoti Italijos įvaizdį užsienyje“.

REKLAMA
REKLAMA

M. Hiršo žmonos Sindės (Cindy), kuri kartu su vyru keliavo po Italiją, tėvas gimė Čekoslovakijoje ir buvo uždarytas Aušvico koncentracijos stovykloje. S. Hirš tėvas išgyveno, bet Aušvice mirė jos teta, seneliai ir kiti šeimos nariai.

Prokuroras Marijus Džulijus Šinaja (Mario Giulio Schinaia) naujienų agentūrai ANSA sakė, kad dėl vyno etikečių pradėtas tyrimas. Pasak jo, dabar vienintelis nusikaltimas, kurį galima priskirti šiai bylai, yra atsiprašinėjimas už fašizmą. Dabar būtų tinkamas momentas nusikaltimu padaryti bukagalviškumą, teigė prokuroras.

Italijoje 1952 metais buvo priimtas įstatymas, pagal kurį, atsiprašinėjimas už fašizmą laikomas nusikaltimu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų