REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos bankas „Credit Agricole“ planuoja pasinaudoti gautais pasiūlymais Graikijos rinkoje ir parduoti Graikijoje veikiantį savo padalinį „Emporiki“, rašo „The Financial Times“. Sandorio suma kol kas neskelbiama, tačiau tikėtina, kad prancūzai patirs nuostolių iš savo investicijų į "Emporiki".

REKLAMA
REKLAMA

Graikijos bankininkystės sektoriaus atstovai tvirtina, kad "Credit Agricole" nori tiesiog pasitraukti iš Graikijos verslo. Šiuo metu banko paskolų apimtys šioje šalyje siekia 23 mlrd. eurų, todėl, kaip užsienio bankas šioje šalyje, "Credit Agricole" tampa itin pažeidžiamas.

REKLAMA

Analitikų vertinimu, "Credit Agricole" nuostoliai dėl investicijų Graikijoje, jau pardavus "Emporiki", gali siekti nuo 8 iki 10 mlrd. eurų.

Kiek anksčiau dar viena garsi Prancūzijos kompanija - mažmenininkė "Carrefour" - paskelbė parduodanti savo verslą Graikijoje. Prekybos tinklas perduos savo prekybos centrus vietos partneriui.

Graikija šiuo metu išgyvena giliausią ekonominę krizę per pusšimtį metų. Be Europos Sąjungos paramos valstybė negali padengti savo skolų, kurios net po restruktūrizacijos viršija 120 proc. BVP. Šalies ekonomika traukiasi jau ketverius metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų