REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pačios geriausios LCD televizorių ir monitorių matricos geba apimti tik apie 70% „Adobe“ RGB spalvinės gamos, o tai yra vienareikšmis tokio tipo ekranų trūkumas nepaisant jų spartos ir pigumo. Tai susiję su tuo, jog apšvietimui naudojami mėlynos spalvos šviesos diodai, padengti geltonu fosforu, o pastarasis mėlyną spalvą paverčia balta (tiksliau – ne visai balta, o tai ir lemia spalvų perteikimo problemas).

REKLAMA
REKLAMA

Ieškodami pilnavertės spalvinės gamos, kokybišku spalvų perteikimu suinteresuoti pirkėjai priversti atkreipti dėmesį į sprendimus su kitais matricų tipais. Vis tik kompanijos „Nanosys“ inžinierių teigimu, LCD technologija vis dar gali progresuoti, o apie tai su malonumu skaitytojams praneša  „Technology Review“.

REKLAMA

Užuot naudojęs fosforo sluoksnį „Nanosys“ specialistai nusprendė pasitelkti papildomą šviesos filtrą, kuris padengia ekraną. Tai permatoma plastikinė plėvelė su įlašintais kvantiniais indžio fosfido ir kadmio taškais. Toks šviesos filtras išsklaido apie du trečdalius mėlynos spalvos į raudoną ir žalią. Bandymai parodė, jog jo naudojimas leidžia LCD ekranui rodyti daug ryškesnį ir sodresnį vaizdą, apimant praktiškai pilną RGB spalvinę gamą. Pastarosios technologijos naudojimas dabartiniame LCD ekranų gamybos procese, „Nanosys“ ekspertų teigimu, yra labai paprastas ir praktiškai neįtakos galutinio produkto kainos.

Šiuo metu kompanijos atstovai jau tariasi su eile gamintojų, ir visai tikėtina, jog komercinis pastarosios technologijos naudojimas bus pradėtas įgyvendinti 15,6 colių įstrižainės ekranus turinčiuose nešiojamuose kompiuteriuose, o juos bus galima pamatyti, jei viskas klostysis sėkmingai, jau 2013 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų