REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reitingų agentūra „Fitch“ trečiadienį pranešė, kad Vokietijai kol kas negresia prarasti savo aukščiausią AAA skolinimosi reitingą, tačiau pažymėjo, kad jis gali susvyruoti, jeigu šaliai teks skirti daugiau lėšų gelbėjant kitas euro zonos valstybes.

REKLAMA
REKLAMA

„Fitch“ paliko galioti AAA skolinimosi reitingą su stabilia perspektyva ir pabrėžė, kad sprendimą lėmė stiprus pastarųjų metų šalies ekonomikos augimas.

REKLAMA

Tačiau agentūra pridūrė, kad dėl euro zonos skolų krizės Vokietijos reitingui gali kilti grėsmė. Po to, kai euro zonos ministrai pažadėjo suteikti Ispanijos bankams iki 100 mlrd. eurų paskolų paketą, „Fitch“ teigė, kad tikimybė, jog laikino euro zonos gelbėjimo fondo skolinimo galia pasieks maksimumą, „pastebimai išaugo“.

Vokietija garantuoja 211 mlrd. eurų Europos finansinio stabilumo fondo (EFSF) skolinimo galią, kuri siekia 440 mlrd. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl svaraus papildomo indėlio į euro zonos gelbėjimo fondus Vokietijos skolos lygis gali viršyti 90 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), o tai labai netoli aukščiausio lygio, kuris, “Fitch„ vertinimu, atitinka AAA reitingą“, - pažymima agentūros ataskaitoje.

„Fitch“ pridūrė, kad Vokietijos skolos ir BVP santykis padidėjo nuo 55 proc. BVP 1995-aisiais iki 83 proc. BVP 2010-aisiais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų