REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apygardos teismas penktadienį areštavo Takhirui Shabajevui bei Larisai Afanasevai priklausančios Šiaulių alaus daryklos "Gubernija" akcijas už atitinkamai 1,31 ir 2,59 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijos areštuotos remiantis bendrovės "Linos namai", kuriai vadovauja "Gubernijos" vadovo Romualdo Dunausko dukra Lina Dunauskaitė, pateiktu ieškiniu, kurio bendra suma sudaro kiek daugiau kaip 6 mln. litų, pranešė dienraštis "Respublika".

REKLAMA

Šiaulių apygardos teismo teisėjo Egidijaus Mockevičiaus teigimu, akcijos areštuotos dėl netesybų - T. Shabajevas ir L. Afanaseva neįvykdė sandorio, pagal kurį valdomas "Gubernijos" akcijas turėjo perleisti "Linos namams".

"Paduotas ieškinys dėl sutarties nevykdymo. 6 mln. litų yra bendra suma, įskaitant sankcijas. Buvo pora sutarčių, ir jos buvo neįvykdytos - neparduotos akcijos tiems žmonėms, kurie jas pirko. Dabar jie prašo sankcijų už nepardavimą", - tvirtino E.Mockevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, teismo procesas dar tik prasideda ir bylinėjimasis dėl Šiaulių alaus daryklos akcijų gali užtrukti.

T. Shabajevas teigė, kad šį teismo sprendimą ketina skųsti, kadangi akcijos areštuotos be pagrindo. Anot jo, netesybų būta iš bendrovės "Linos namai" ir R. Dunausko pusės, kurie delsė atsiskaityti už perkamas akcijas.

Didžiausias "Gubernijos" akcininkas yra "Respublikos" leidėjas Vitas Tomkus, kuris kartu su susijusia įmone "Respublikos" spaustuvė sausio 17 dieną valdė 45,08 proc. alaus daryklos įstatinio kapitalo.

"Gubernijos" generaliniam direktoriui R.Dunauskui pernai birželį priklausė 13,17 proc. įmonės akcijų, jo žmonai Violetai Dunauskienei - 0,45 proc., bendrovei "Linos namai" - 6,25 proc., o bendrovei "Javelin Finance" - 12,38 proc. "Gubernijos" įstatinio kapitalo.

Įmonės akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržos Einamajame prekybos sąraše, tačiau balandžio 6 dieną vyksiančiame akcininkų susirinkime bus sprendžiama dėl įmonės delistingavimo iš biržos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų