REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dirbi? Savanoriauji? O gal – atostogauji?! Šiemet Tarptautinę jaunimo dieną Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) kviečia Tave minėti vasaros sostinėje Palangoje ir ragina jungtis į „Jaunimo dienų 2012“ renginius bei diskusijas.

Dirbi? Savanoriauji? O gal – atostogauji?! Šiemet Tarptautinę jaunimo dieną Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) kviečia Tave minėti vasaros sostinėje Palangoje ir ragina jungtis į „Jaunimo dienų 2012“ renginius bei diskusijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jaunimo dienos 2012“ vyks rugpjūčio 10 – 13 dienomis, jų metu bus siekiama įtraukti skirtingo amžiaus grupes į diskusijas apie problemas ir iššūkius, su kuriais šiandien susiduria jauni žmonės. Renginių ciklu siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į diskriminacijos dėl amžiaus aspektus, jaunimo veiklas, įvairovę ir jos teikiamą naudą, čia bus pristatytos jaunimo organizacijų ir jaunų žmonių gerosios praktikos ir dalyvavimo pavyzdžiai.

REKLAMA

„Jaunas žmogus, kaip atskiros amžiaus grupės atstovas, turbūt dažniausiai susiduria su diskriminacija mūsų šalyje. Visgi jis yra lygiavertis visuomenės narys, o kūryba, iniciatyvos, motyvacija, smalsumas ir energija – tai didžiausi jaunimo pranašumai ir varomoji mūsų šalies jėga, todėl palaikykime ir skatinkime ją“, - sako LiJOT prezidentė Loreta Senkutė.

Anot organizatorių atstovės, šiandien dažnai linksniuojamas jaunimo nedarbas – taip pat viena iš diskriminacijos formų amžiaus atžvilgiu. „Turime atsikratyti prielaidos, kad jaunesnis, vadinasi, turintis mažiau žinių, patirties, idėjų. Jaunimo organizacijų ir susivienijimų veikla puikiai iliustruoja, kad ambicijų jaunam žmogui netrūksta“.

REKLAMA
REKLAMA

Visi jaunimo dienų renginiai yra paremti plačiu visuomenės įtraukimu – stebėtojus paverčiant aktyviais dalyviais. Filmų po atviru dangumi ciklas, atviroje miesto erdvėje eksponuojama jaunųjų kūrėjų ir jaunimo organizacijų fotografijų paroda „Jauni ir aktyvūs“, diskusijų sesijos ir susitikimai su savo sričių specialistais, nemokamos aitvarų dirbtuvės, kraujo donorystės akcija ir kiti užsiėmimai Palangoje.

Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) – 1992 m. įkurta ir šiemet 20-ies veiklos metų jubiliejų švenčianti didžiausia nevyriausybinė jaunimo organizacija Lietuvoje. Tai skėtinė organizacija, šiuo metu vienijanti 64 nacionalines jaunimo organizacijas ir regionines jaunimo organizacijų sąjungas, o tai yra daugiau nei 200 000 jaunų žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jaunimo dienų 2012“ partneriai: Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, Palangos miesto savivaldybė, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, VšĮ Nacionalinis kraujo centras, Lietuvos neįgaliųjų forumas, Aitvarai.lt, draudimo bendrovė Seesam, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija, VšĮ „Mažoji fiesta“, VšĮ „Kino pasaka“, restoranas „Palangos Juzė“.

„Jaunimo dienos 2012“ yra projekto „C.A.F.E." (angl. Changing Attitude Fostering Equality) dalis. „C.A.F.E." skirtas mažinti diskriminaciją, keisti požiūrį ir ugdyti toleranciją pažeidžiamų socialinių grupių atžvilgiu. Šis projektas finansuojamas Europos Komisijos lėšomis pagal Europos Bendrijos bendrojo užimtumo ir socialinio solidarumo programą PROGRESS (2007–2013).

Šio teksto turinys nebūtinai atspindi Europos Komisijos Užimtumo ir socialinių reikalų generalinio direktorato nuomonę arba poziciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų