REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien vidurdienį skverelyje prieš Rusijos ambasadą vilniečiai rinkosi į piketą, skirtą ketvirtosioms Rusijos įsiveržimo į Gruziją metinėms paminėti.

REKLAMA
REKLAMA

„Lygiai prieš ketverius metus rinkomės čia su plakatais “olimpinė taika karo šešėlyje„, norėdami palaikyti laisvės kelią pasirinkusią Gruzijos valstybę, kurią 2008 metų rupjūčio pradžioje užpuolė Rusijos ginkluotosios pajėgos. Šiandien, kai vėl džiaugiamės olimpinėmis žaidynėmis, susitinkame čia, kad paremtume Gruzijos žemių vientisumą, nes iki šiol šimtai tūkstančių iš savo namų išvarytų gruzinų tebegyvena pabėgėlių stovyklose, o okupuotose Gruzijos žemėse tebestovi Rusijos tankai, tad taikos ir ramybės pasaulyje - nepadaugėjo, tebevyksta atviri ir slapti išpuoliai“, - susibūrimo pradžioje sakė Europos Parlamento narė Radvilė Morkūnaitė.

REKLAMA

Pasak R.Morkūnaitės, nepaisant to, kad 20 proc. Gruzijos teritorijos išlieka okupuotos, ši šalis yra viena sparčiausiai link ES judančių EKP šalių, vykdanti sėkmingas demokratijos ir rinkos ekonomikos reformas, aktyviai ir atsakingai dalyvaujanti ir tarptautinėse taikos užtikrinimo misijose.

„Mūsų, kaip tautos, puikiai suprantančios laisvės kainą, parama Gruzijos teritoriniam vientisumui, reformoms bei narystei ES ir NATO turi išlikti nepajudinamai tvirta“, - teigė EP narė R.Morkūnaitė.

Visi susirinkusieji į piketą, palaikydami Gruzijos teritorinį vientisumą, pasirašė ant geopolitiškai galiojančio Gruzijos žemėlapio, kuris vėliau buvo perduotas Rusijos ambasadai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų