REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Raseinių meras, „tvarkietis" Remigijus Ačas turi rimtą konkurentę artėjančiuose Seimo rinkimuose. Iššūkį jam mesti nutarė jo paties žmona Vida Ačienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios žinios nemaloniai nustebino R. Ačo partijos vadovybę. Politinė šeimos drama gali baigtis tuo, jog Raseinių merui teks atsisakyti savo kandidatūros Seimo rinkimuose.

REKLAMA

V. Ačienė įsiregistravo pretendente į kandidatus Raseinių vienmandatėje apygardoje - ten pat, kur, kaip „Tvarkos ir teisingumo" partijos kandidatas Seimo nario mandato sieks jos vyras.

R. Ačas, kalbėdamas su DELFI, neslėpė, jog dėl tokio sutuoktinės sprendimo šeimoje atsirado tam tikra įtampa.

„Žmona yra nepriklausomas žmogus. Ir jinai ne nuo mūsų partijos įsiregistravo. Ją iškėlė visuomeninis judėjimas „Rasai„, kuris Raseinių taryboje turi 6 mandatus. Aišku, iškyla įtampų. Bet aš - ne žmonos direktorius. Bandome ieškoti kompromisų“, - kalbėjo Raseinių meras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, „Rasai" tokiu būdu savotiškai išreiškia norą jo nepaleisti atgal į Seimą. Mat pernai, po savivaldos rinkimų, R. Ačas Seimo nario mandato atsisakė, kad galėtų užimti Raseinių mero postą, o dabar vėl ruošiasi į Seimą.

„Matyt, jie yra pragmatiški. Bet ko jie tikrai nekėlė. Mano žmona dirbusi ir banke, ir žinomas žmogus. Juo labiau, dabar, dirbdama Nacionalinėje mokėjimo agentūroje, irgi įrodė kai ką galinti pasiekti ir sugebanti. O kitas dalykas, esu įsitikinęs, kad judėjimas „Rasai„ šitą žingsnį žengė ir dėl kitos priežasties - aš jiems buvau užsiminęs, kad galiu išeiti atgal į Seimą, tai jie prieštarauja šitam mano žingsniu ir nori, kad toliau būčiau meru“, - tęsė pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto su sutuoktine jis dar tikisi susitarti gražiuoju.

Vienas partijos „Tvarka ir teisingumas" lyderių bei jos frakcijos Seime vadovas Valentinas Mazuronis DELFI teigė nesąs patenkintas tokia situacija Raseiniuose.

„Jeigu visuomeninis judėjimas iškėlė, daryčiau prielaidą, kad vienas iš jų, greičiausiai - R. Ačas, „nusiims„ ir nedalyvaus rinkimuose“, - kalbėjo V. Mazuronis.

Anot jo, jeigu Ačai tokių politinių manevrų ėmėsi tarpusavyje susitarę, į tai turėtų reaguoti ir partijos vadovybė.

„Manyčiau, kad jeigu tai iš tiesų buvo iš anksto planuota, tai yra suklaidinta partijos taryba„, - tęsė politikas, pridurdamas, jog tai „nepakankamai sąžiningas elgesys partijos atžvilgiu“.

REKLAMA

R. Ačo versija, esą jo žmonos kandidatūra rinkimuose - mėginimas išlaikyti jį mero kėdėje, V. Mazuroniui neskamba įtikinamai.

„Jeigu R. Ačas, kaip patvirtintas kandidatas, ir toliau kandidatuos Raseiniuose, man tokia įvykių raida bus keistoka. Nes patikėti, kad čia tarsi netyčia taip išėjo, man sunkoka„, - neslėpė „tvarkietis“.

Tuo tarpu partijos „Tvarka ir teisingumas" pirmininkas bei rinkiminio sąrašo lyderis, europarlamentaras Rolandas Paksas iš politinės Ačų šeimos dramos tragedijos nedaro.

Pasak jo, partijos vadovybė kol kas neketina svarstyti galimybės atšaukti R. Ačą iš kandidatų Raseiniuose. Nors ir yra nemaža galimybė, kad Ačai šioje apygardoje vienas iš kito atiminės balsus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų