REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienį Pietų Afrikos Respublikoje iš dangaus pabirusios snaigės privertė uždaryti keletą pasienio perėjų su Lesotu, o kai kurias šalies dalis padengė balta paklode.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies gyventojai išskubėjo į gatves pasigrožėti šiuo reiškiniu.

„Tai nuostabu, linksmų šv. Kalėdų“, – teigė Rogeris Gibbsas, važiuodamas Johanesburgo priemiesčio gatvėmis, kur medžius buvo papuošęs baltas šerkšnas – pirmą kartą per penkerius metus.

REKLAMA

Sniegas kasmet iškrinta PAR ir Lesoto kalnuose, kur yra ir slidinėjimo kurortų. Tačiau kai kur antradienį iškrito tiek sniego, kad teko uždaryti aukščiau esančias pasienio perėjas.

Dėl snygio Vakarų kalnuose teko kelioms valandoms uždaryti pagrindinį greitkelį, jungiantį Johanesburgą ir Durbaną, judriausią Afrikos uostą.

„Nuostabu! To mano gyvenime dar nebuvo“, – teigė 23 metų apsaugos darbuotojas Mizundile Eseu.

REKLAMA
REKLAMA

PAR meteorologijos tarnyba teigė, kad antradienį snaigės pasirodė šešiose iš devynių šalies provincijų, o Johanesburge snigti turėtų ir naktį.

Pareigūnai paragino vairuotojus atsargiai elgtis keliuose, mat nedaug jų pripratę važiuoti snieguotomis gatvėmis. Tačiau avarijų, kurių priežastimi būtų tapęs sniegas, kol kas neužfiksuota, teigia policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų