REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba, atsižvelgdama į tai, kad Vilniaus kredito unija nevykdė veiklos riziką ribojančių normatyvų, nusprendė laikinai uždrausti jai teikti skolinimo (įskaitant hipotekines paskolas) finansinę paslaugą.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas dėl šios poveikio priemonės priimtas dėl nevykdomų didžiausios paskolos sumos vienam skolininkui normatyvo, nustatančio, kad paskolos suma vienam skolininkui neviršytų 25 procentų kredito unijos perskaičiuoto kapitalo, ir didelių paskolų normatyvo, pagal kurį didelių paskolų bendroji suma negali būti didesnė kaip 300 procentų kredito unijos perskaičiuoto kapitalo. Skiriant minėtą poveikio priemonę, atsižvelgta į tai, kad Vilniaus kredito unijai jau anksčiau ne kartą buvo taikytos poveikio priemonės už teisės aktų, reglamentuojančių saugią ir patikimą kredito unijų veiklą, pažeidimus.

REKLAMA

Lietuvos banko Priežiūros tarnybos nuomone, pritaikius šią poveikio priemonę kredito unija privalės iš esmės peržiūrėti paskolų portfelio koncentraciją ir, įvertinusi prisiimtą riziką, imtis priemonių veiklos riziką ribojančių normatyvų vykdymui užtikrinti.

Vilniaus kredito unija įpareigota iki 2012 m. gruodžio 31 d. užtikrinti veiklos riziką ribojančių normatyvų vykdymą ir informuoti apie tai Lietuvos banko Priežiūros tarnybą. Jei unija riziką ribojančius normatyvus pradės vykdyti anksčiau, ji galės kreiptis į Lietuvos banką prašydama poveikio priemonės nebetaikyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų