REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkė Irena Degutienė, apsilankiusi antradienį Vilniuje prasidėjusio PLB XIV Seimo posėdyje žurnalistams tvirtino, esą užsienio lietuviai net geriau suvokia Lietuvoje vyskatnčius procesus. Tačiau Pasaulio lietuvių bendruomenės valdybos pirmininkės Reginos Narušienės teigimu, užsienio lietuviai neretai linkę laikytis šiek tiek nuošalyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie ženkliai geriau kartais suvokia, negu mes čia gyvendami, kad strateginių tikslų įgyvendinimas šiandien Lietuvai yra reikalingas kaip oras. Tai ir atominė elektrinė, tai suskystintųjų dujų terminalas, elektros tinklų į vakarus nutiesimas. Jie tai suvokia kaip Lietuvos nepriklausomybės įtvirtinimo faktorius“, – tvritino I. Degutienė.

REKLAMA

Tačiau anot R. Narušienės, užsienio lietuviams neretai pritrūksta informacijos. Tai ji akcentavo ir atsakydama į klausimą, kaip užsienio lietuviai balsuos patariamajame referendume dėl Visagino atominės elektrinės, kuris vyks kartu su seimo riinkimais rudenį.

„Turi būti daugiau informacijos pateikta, turi būti didesnis supratimas. Reikia mums turėti savo energetiką. Bet kokiu būdu – atominę ar ne, čia jau turi būti sprendimas ekspertų, ir aš nemanau, kad mes esame pasiruošę tokį sprendimą šiandien padaryti“, – sakė žurnalistams R. Narušienė.

Ir pridūrė: „Mes bandome nesikišti į politiką Lietuvoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų