REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio rytą į Panevėžio apygardos prokuratūrą apklausai atvyko kauniečiai Laimutė ir Vytautas Kedžiai. Garbaus amžiaus porą, kuriai jau anksčiau pareikšti įtarimai dėl trukdymo antstolio veiklai per nesėkmingą jų mažametės anūkės perdavimo motinai operaciją kovo mėnesį Garliavoje, atlydėjo žentas – advokatas Aidas Venckus. Kedžiai pasinaudojo įstatymų numatyta galimybe ir atsisakė duoti parodymus, rašo lrytas.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausti Kedžius panevėžiečiams prokurorams nepavyko ir liepos 20 dieną. Tądien į Panevėžio apygardos prokuratūrą atvykusiems sutuoktiniams buvo pareikšti įtarimai dėl trukdymo antstolio veiklai, tačiau duoti parodymus jie tuomet atsisakė, nes juos ginantis žentas A. Venckus išėjo atostogų.

REKLAMA

Antradienio popietę į Panevėžio apygardos prokuratūrą kviečiama ir A. Venckaus žmona, buvusi teisėja Neringa Venckienė. Jau penktą kartą kviečiama į apklausą N. Venckienė neatvyks ir vėl. Pasak A. Venckaus, žmona serga, jai pratęstas nedarbingumo pažymėjimas.

N. Venckienei prokurorai ketina pareikšti įtarimus dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis. Tačiau kol kas nei pareikšti įtarimų, nei jos apklausti pareigūnams nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmosios apklausos išvakarėse, liepos 2 dieną N. Venckienė atsigulė į ligoninę, kur jai buvo atlikta kelio operacija, o po jos iki šiol kaunietei tebetęsiamas nedarbingumo pažymėjimas.

Nedarbingumo pažymėjimą turinti N. Venckienės teta Audronė Skučienė taip pat kol kas nėra apklausta. Į Panevėžio apygardos prokuratūrą kviesta liepos 20 dieną, ji atsiuntė pažymėjimą, kad dėl atliktos kojos venų operacijos turi nedarbingumo pažymėjimą. Neseniai Panevėžio apygardos prokurorai raštu informavo A. Skučienę, kad į jos namus Kauno rajone atvyks rugpjūčio 9 dieną. Jai ketinama pareikšti įtarimus ir, jei bus galimybių, apklausti. Jei moteris neturės pasisamdžiusi advokato, esant pageidavimui jai bus skirtas valstybinis gynėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Skučienė teigia, kad su ja bandoma politiškai susidoroti

Drąsiaus Kedžio teta, politinės partijos „Drąsos kelias“ narė Audronė Skučienė atmeta jai pareikštus įtarimus dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams ir tai vadina politiniu susidorojimu.

Antradienį išplatintame moters pareiškime teigiama, kad ją prokuratūra kaltina trukdžius antstolės veiksmams ir priešinimuisi policijos pareigūnams, tačiau A. Skučienė tai vadina melu.

„Viskas, ką aš padariau, – tai trukdžiau smurtauti prieš mažą mergaitę. Aš, skirtingai nuo ten buvusios antstolės S. Vaicekauskienės ir kaukėtų pareigūnų, gerbiu įstatymus ir prieš vaiką nesmurtauju. Iki kokio absurdo ir teisinio nihilizmo nusirito mūsų valstybė, mūsų Lietuva? Mane sumušė kaukėtas policininkas ir dar apkaltino pasipriešinimu...Dariau, ir darysiu viską, kad būtų apsaugota maža mergaitė, apsaugotas sūnėno aa. Drąsiaus atminimas, apsaugoti mylimi žmonės... “, – aiškina A. Skučienė.

REKLAMA

Jos teigimu, „prokurorai „nemato“ videoįraše, kai kaukėtas pareigūnas galva duoda ženklą pradėti puolimą ir parverčia ant žemės jos seserį Laimutę Kedienę, kaip kaukėtas policininkas visa savo vyriška jėga trenkia jai į veidą, kaip mergaitę, parverstą ant žemės, drasko jos išgimdytoja“.

"Gailiuosi tik dėl vieno – kad nesugebėjau nuplėšti nuo kaukėto smurtautojo kaukės, ir Lietuva nepamatė tikrojo policijos veido.Tikiu, ką darau. Tikiu, kad nusikaltimai ir melas prieš Tautą anksčiau ar vėliau išaiškės. Tikiu, kad kaltieji bus nubausti, tikiu gėrio pergale prieš blogį.

REKLAMA

Visa, kas dabar daroma prieš mane ir prieš Neringą, – tai politinis susidorojimas, bijant nepatogių konkurentų Seimo rinkimuose. Manau, kad prokuratūra vykdo valdančiųjų partijų užsakymą. Tai vienintelis jų šansas dar bent kiek pasilikti valdžioje ir toliau alinti Lietuvą bei engti jos žmones.

„Bet jų kova su Tiesa – laikina“, – savo poziciją dėsto „Drąsos kelio“ politinės partijos narė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų