REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį, rugpjūčio 5 d. „Ponoco“ lenktynių trasoje vykusiose dėl liūties sutrumpintose NASCAR varžybose trenkus žaibui mirė vienas žiūrovas, dar devyni buvo sužeisti. Kaip skelbia trasos atstovai žiniasklaidai, vieno iš sužeistųjų būklė šiuo metu kritiška. Už žiūrovų tribūnų ir šalia pagrindinių vartų publikai paliekant savo vietas žaibas trenkė ne vieną kartą, tačiau iš pradžių nebuvo žinoma, ar žmonės nukentėjo nuo žaibo ar tapo jo sukeltos panikos aukomis, rašo „The Big Story“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot vietinių tyrėjų pranešimų, pasibaigus lenktynėms auka buvo stovėjimo aikštelėje šalia savo automobilio arba netoli jo, kuomet žaibas trenkė tiesiai į transporto priemonę. Kadangi širdies plakimas buvo sustojęs laukdami medikų šalia buvę žmonės mėgino atlikti širdies masažą. Vėliau nukentėjusysis buvo nugabentas į trasos medicinines patalpas, tačiau visos pastangos atgaivinti jį buvo bevaisės.

REKLAMA

Dėl liūties lenktynės buvo nutraukos dalyviams į veikus tik 98 iš planuotų 160 ratų (nuotr. SCANPIX)Dėl liūties lenktynės buvo nutraukos dalyviams į veikus tik 98 iš planuotų 160 ratų (nuotr. SCANPIX)

Dėl kilusios audros lenktynės Pensilvanijoje buvo nutrauktos dalyviams pravažiavus 98 iš 160 planuotų ratų. Kuomet audra priartėjo, trasos atstovai savo „Twitter“ paskyroje paskelbė žinutę, kurioje daugiau nei 22 tūkst. žiūrovų išbuvusių iki lenktynių pabaigos, buvo raginami ieškotis pastogės, kadangi rajone kilo stiprūs vėjai ir intensyviai žaibuoja.

REKLAMA
REKLAMA

Lenktynes laimėjęs Jeffas Gordonas po varžybų surengtoje spaudos konferencijoje sakė audros metu eidamas serviso zonoje girdėjęs didžiulį trenksmą. „Buvo galima suprasti, kad jis buvo labai arti. Turiu omenyje, kad jei kažkas ir gali pakeisti pergalės vertinimą, tai faktas, kad po to nukentėjo žmogus“, ‒ kalbėjo sportininkas.

Vienas žmogus yra itin sunkios būklės ir šiuo metu guli Lehigho slėnio ligoninėje. Dar trys žmonės buvo nugabenti į kitas ligonines dėl nedidelių sužeidimų, penkis medikai apžiūrėjo nelaimės vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų