REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje tęsiasi 18-asis Kristupo vasaros festivalis. Antradienio vakarą melomanai kviečiami užsukti į Šv. Kazimiero bažnyčioje vyksiančią Sakralinės muzikos valandą ir į muzikinę kavinę, kuri įsikurs sostinės Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Vilniuje tęsiasi 18-asis Kristupo vasaros festivalis. Antradienio vakarą melomanai kviečiami užsukti į Šv. Kazimiero bažnyčioje vyksiančią Sakralinės muzikos valandą ir į muzikinę kavinę, kuri įsikurs sostinės Šv. Kotrynos bažnyčioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šv. Kazimiero bažnyčios vargonais vargonuos jaunosios kartos vargonininkė Karolina Juodelytė, praėjusiais metais tapusi tarptautinio M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurso nugalėtoja. Pirmą kartą dalyvavusi tarptautiniame konkurse 22 metų vargonininkė ne tik laimėjo pirmąją premiją, bet ir susižėrė visus penkis specialiuosius prizus. K. Juodelytė yra koncertavusi visais pagrindiniais sostinės vargonais, grojo ir kituose Lietuvos miestuose, Austrijoje, Lenkijoje, Suomijoje, Vokietijoje.

REKLAMA

Savo rečitalyje Kristupo vasaros festivalio programoje vargonininkė atliks Johano Sebastiano Bacho, kitų klasikų kūrinių, taip pat šiuolaikinės muzikos opusų. Šv. Kazimiero bažnyčios vargonus muzikantė vadina mėgstamiausiais iš visų Lietuvoje. „Jis patogiausias, leidžia iš anksto programuoti registrų kombinacijas, išsiversti be asistentų“, - vardino „Oberlinger“ vargonų privalumus atlikėja.

Į barokinę Šv. Kotrynos bažnyčią tą patį vakarą kvies prancūziškai „Cafe musicale“ pavadintas koncertas, kuriame skambės įvairių kultūrų muzika. Ją padovanos išskirtinai šiam įvykiui sukurtas keturių muzikantų ansamblis „Chris Ruebens Ensemble“. Muzikinės kavinės idėjos sumanytojas ir visos programos kūrėjas belgų gitaristas Krisas Riubensas (Chris Ruebens) specialiai šiam koncertui pateiks braziliškos, rytietiškos, klasikinės muzikos ir džiazo bei bliuzo persmelktus kūrinius. Juos kartu atlikti gitaristas pasikvietė trimitininką ir fleitininką Saulių Petreikį, klavišininką Vytautą Bikų ir mušamaisiais grojantį Andrių Kairį.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak K. Riubenso, mintis suburti tokią komandą išsirutuliojo iš bendros patirties su S. Petreikiu. „Praėjusiais metais man teko galimybė kartu su savo ansambliu iš Belgijos “Luz de luna„ groti Kristupo festivalyje. Į sceną pakvietėme kartu užlipti ir Saulių - jis man buvo tikras atradimas. Nuo tada mintis apie bendrą tolesnę veiklą neiškrito iš galvos. Prijungėme dar kelis narius į komandą - ir štai rezultatas, kurį išgirsite“, - džiaugėsi vis daugiau bendraminčių muzikantų Lietuvoje sutinkantis gitaristas.

Lietuvoje gyvenančio ir kuriančio belgų muzikanto suburtas ansamblis kelia sau tikslą nustebinti klausytoją įdomiausiomis muzikinėmis variacijomis. K. Riubensas yra Baltijos gitarų kvarteto narys, parašęs ne vieną kūrinį specialiai ir šiam ansambliui. Pakviestas prisijungti prie kvarteto, Lietuvoje jis gyvena jau ketvirtus metus. Iki tol muzikantas baigė mokslus, tobulinosi ir dirbo Belgijoje.

18-asis Kristupo vasaros festivalis įvairia muzika klausytojus dar džiugins iki rugpjūčio pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų