REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įtariamojo sprogdintojo požymiai: apie 30-35 metų, 180-185 cm ūgio, tamsiai rudų plaukų, liekno kūno sudėjimo vyriškis, su savimi turėjo suklastotą JAV vairuotojo pažymėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Policija praneša, jog Bulgarijos policija sudarė fotorobotą ir ieško sprogdintojo, kurio tapatybė iki šiol nenustatyta.

REKLAMA

Paieškos prasidėjo po to, kai liepos 18 dieną apie 18  h savadarbis sprogstamasis užtaisas  buvo detonuotas Bulgarijos  Burgo oro uoste tarp dviejų turistinių autobusų, pastatytų priešais atvykimo terminalą.

Pažymėtoje autobusų stovėjimo aikštelėje buvo pastatyti keturi autobusai, kuriais buvo ruošiamasi nuvežti Izraelio turistų grupę į netoliese esantį poilsinį kompleksą prie Juodosios jūros.

Sprogimo metu žuvo septyni asmenys: penki Izraelio piliečiai, autobuso vairuotojas  ir sprogdintojas. Kai įvyko sprogimas, dalis keleivių ir vairuotojas jau sėdėjo autobuse, o kiti dar krovė savo bagažą ir ruošėsi lipti į autobusą.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad kai savadarbis sprogstamasis užtaisas  buvo detonuotas, jis buvo paslėptas kuprinėje, kurią užsikabinęs sprogdintojas stovėjo prie susprogdinto autobuso priekinių durų ir bagažo skyriaus. Sprogimo metu vietoje žuvo keturi turistai, stovėję lauke, ir vienas turistas, kuris sėdėjo tiesiai virš bagažo skyriaus. Autobuso vairuotojas mirė nuo patirtų sužalojimų pakeliui į ligoninę.

Įtariamojo požymiai: apie 30-35 metų, 180-185 cm ūgio, tamsiai rudų plaukų, liekno kūno sudėjimo vyriškis, su savimi turėjo suklastotą JAV vairuotojo pažymėjimą.

Ką nors žinančius apie šį asmenį, prašome informuoti Lietuvos kriminalinės policijos biuro  Tarptautinių ryšių valdybos Europolo Lietuvos nacionalinį skyrių, tel.    +370 5 271 9930,  +370 5 271 99 00 , arba bendruoju pagalbos tel. 112.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų