REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos duomenimis, pirmąjį šių metų pusmetį mūsų šalies keliuose įvyko daugiau nelaimių nei pernai, eismo įvykiuose sužeista beveik 6 proc. daugiau žmonių. Tačiau tarp niūrių skaičių esama ir teigiamos tendencijos – šiemet keliuose nukentėjo mažiau vaikų.

REKLAMA
REKLAMA

Draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ Asmens draudimo produktų vadovė Gitana Beinorienė savo ruožtu pastebi, kad Lietuvos vairuotojai tampa atsakingesni ir daugiau dėmesio skiria savo vežamų keleivių saugumui. Vairuotojų, apsidraudusių nuo nelaimingų atsitikimų, skaičius pirmąjį šių metų pusmetį ūgtelėjo net 35 proc., palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. Draudimas nuo nelaimingų atsitikimų atlygina žalą tiems keleiviams ir vairuotojui, kurie važiavo ir buvo sužeisti eismo įvykį sukėlusiame automobilyje.

REKLAMA

„Vasarą, kuomet daugiau keliaujama, dažniau automobiliuose galima pamatyti į ilgesnes keliones vežamų vaikų. Šiemet įsigaliojęs griežtesnis reikalavimas vaikus vežti saugos kėdutėse neabejotinai pasitarnaus vaikų saugumui. Matome, kad vairuotojai ne tik atsakingiau veža keleivius, bet ir pasirūpina jais tam atvejui, jeigu nutiks nelaimė. Vien mūsų bendrovėje sutarčių, kuomet nuo nelaimingų atsitikimų draudžiamas visas automobilio ekipažas, t. y. vairuotojas ir keleiviai, padaugėjo 18 proc.“, – sakė G. Beinorienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pabrėžė, kad didesnis dėmesys, skiriamas vaikų vežimo taisyklių reikalavimams ir keleivių saugumui, turėtų padėti sumažinti vaikų mirčių ir sužeidimų keliuose skaičių.

Draudimo ekspertės manymu, draudikų ir policijos turima statistika vis dar verčia nerimauti – per pirmąjį šių metų pusmetį eismo įvykiuose žuvo 30 keleivių, o sužeista 503.

„Lietuvai tai yra nemaži skaičiai. Reikia pabrėžti, kad nemaža dalis keleivių nebūtų taip nukentėję, jei užsisegtų saugos diržus. Nėra paslaptis, kad tik retas keleivis, sėdintis galinėje sėdynėje, naudoja saugos diržus. Tenka pastebėti, kad maži vaikai vežami neužsegus saugos diržo, kartais – net iškišę galvą pro atvirą automobilio langą. Mūsų atlikto tyrimo duomenimis tik 4 iš 10 tėvų atsakė, jog veža savo vaikus saugos kėdutėse“, – teigia G. Beinorienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, per savaitę (š. m. liepos 9–15 d.) išaiškinta 11 vaikų vežimo automobiliuose taisyklių pažeidimų, gegužės 28–birželio 3 d. – 14, kovo 12–18 d. – 20 tokių pažeidimų.

Per vieną kovo savaitę nustatyti ir 129 atvejai, kai saugos diržo nebuvo užsisegę keleiviai, sėdėję automobilio galinėje sėdynėje.

Draudikai skaičiuoja, kad vidutinė draudimo išmoka už eismo įvykio metu patirtus sužalojimus sudaro 1 000 Lt, daugiausia „PZU Lietuva“ vienam asmeniui yra išmokėjusi 20 tūkst. litų. Eismo įvykių metu dažniausiai patiriamos galvos, rankų ir plaštakų traumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų