REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Grigiškės“ gaminamiems sanitarinio-buitinio popieriaus produktams suteiktas Europos Sąjungos ekologinis ženklas - ES „Gėlė“.

REKLAMA
REKLAMA

AB „Grigiškės“ yra pirmoji įmonė Lietuvoje, kurios gaminiams Aplinkos apsaugos agentūra suteikė šį ženklą. ES ekologinis ženklas suteikiamas prekėms ir paslaugoms, kurios atitinka ES ženklinimo ekologiniu ženklu sistemos aplinkosaugos reikalavimus.

REKLAMA

Bendrovės „Grigiškės“ ekologiniu ženklu pažymėtiems produktams gaminti naudojamas perdirbtas arba iš darniai tvarkomų miškų medienos pagamintas plaušas, suvartojama mažiau elektros energijos, naudojami atsinaujinantys energijos ištekliai, mažiau teršiama aplinka. Šie produktai neturi kenksmingų medžiagų, neteršia aplinkos, nepavojingi sveikatai.

ES ekologinis ženklas suteiks galimybę geriau tenkinti verslo partnerių poreikius. Taip pat padidės bendrovės konkurencingumas Lietuvos ir tarptautinėse rinkose, ypač Skandinavijos šalyse, kur aplinkos apsaugai ir ekologiškų produktų vartojimo skatinimui skiriamas didžiulis dėmesys.

REKLAMA
REKLAMA

Labai sustiprės bendrovės galimybės dalyvauti žaliuosiuose pirkimuose. Žaliasis pirkimas - toks viešasis pirkimas, kai perkančioji organizacija įtraukia vieną ar kelis aplinkosaugos kriterijus į viešojo pirkimo sąlygas, pasirinkdama prekes, paslaugas ir darbus ne tik pagal jų kainą ir kokybę, bet ir mažesnį poveikį aplinkai vienoje, keliose ar visose produkto būvio fazėse, taip skatindama kurti kuo daugiau aplinkai palankių produktų.

Turėdama ES ekologinį ženklą, bendrovė galės dalyvauti tarptautiniuose konkursuose, gaminti popieriaus produktus su privačia etikete ir pateikti produkciją stambiausiems Europos prekybos tinklams. Iki šiol galimybė eksportuoti gaminius į Skandinavijos ir kitas Europos šalis buvo labai apribota būtent dėl to, kad bendrovė neturėjo ES ekologinio ženklo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės pranešimo, šis ženklas svarbus ir Lietuvos rinkoje. 2012 m. sausį įsigaliojo Vyriausybės nutarimas, įpareigojęs biudžetines įstaigas gerokai padidinti žaliųjų pirkimų apimtį. Šiemet žalieji pirkimai jau turės sudaryti ne mažiau kaip 25 proc., 2014 m. - ne mažiau kaip 30 proc., o 2015 m. - ne mažiau kaip 35 proc. viso pirkimų kiekio, skaičiuojant pagal skaičių ir pagal vertę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų