REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastarosiomis dienomis smarkūs miško gaisrai apėmė Oklahomos valstiją. Kaip pranešė JAV pareigūnai, šeštadienį šiame regione šėlo daugiau kaip 15 gaisrų. Didžiausio iš jų - Kriko apygardoje - plotas siekia 20 tūkstančių hektarų. Dar vienas, Peino apygardoje, apėmė 9 tūkstančių hektarų teritoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Plisti ugniai padeda gūsingas vėjas ir regione nusistovėjusi sausra. Liepsnos sunaikino Liuterio miestelį, kuris yra už 30 kilometrų nuo Oklahoma Sičio. Laimė, nė vienas iš 600 jo gyventojų nenukentėjo - jie buvo skubiai evakuoti. Policija neatmeta padegimo versijos - miesto gelbėjimo tarnyba sulaukė anoniminio skambučio, kad nežinomas vyras mėtė į sausą žolę uždegtus laikraščius. "Įtariamojo ieškoma”, - pranešė oficialus Oklahomos apygardos policijos atstovas Markas Majersas (Mark Myers).

REKLAMA

Oklahoma - ne vienintelė valstija, kurioje šėlsta miško gaisrai. Ugnis taip pat niokoja Arizonos, Arkanzaso, Kolorado ir Jutos valstijas, kurios irgi leipėja nuo anomalios kaitros ir sausros.

Meteorologų duomenimis, praėjusį mėnesį labai karšti ir sausi orai nusistovėjo 56-iuose procentuose JAV teritorijos - tai blogiausias rodiklis per 12 metų. Be to, laikotarpis nuo sausio iki birželio buvo šilčiausias pusmetis JAV žemyninėje dalyje.

Sausra sunaikino šimtus tūkstančių hektarų javų ir kitų žemės ūkio kultūrų pasėlių. Ekspertų duomneimis, nuo birželio vidurio kviečių kainos išaugo 50 procentų, kukurūzų - 45 procentais. Dėl to gali pabrangti ne tik duona bei kiti maisto produktai, bet ir pašarai gyvuliams ir galiausiai - mėsa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų