REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sudanas ir Pietų Sudanas pasiekė labai reikalingą susitarimą dėl naftos ir netrukus aptars naftos gavybos atnaujinimą. Nepaisant to, šalys dar turi išspręsti nesutarimus dėl sienų, šeštadienį pranešė Afrikos Sąjungos derybininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, naujienų kol kas nepatvirtino pačios šalys. Sudanas ir Pietų Sudanas šį pavasarį buvo vos per plauką nuo karo, kai balandžio mėnesį šalių pasienyje ypač padažnėjo smurto protrūkiai.

REKLAMA

Jeigu apie susitarimą bus patvirtinta oficialiai, tai bus didelis žingsnis į priekį, norint nutraukti daugybę konfliktų, kilusių po šalių atsiskyrimo prieš metus.

Pagrindinis tiek Sudano, tiek Pietų Sudano pajamų šaltinis yra naftos gavyba. Nafta daugiausia išgaunama Pietų Sudano teritorijoje, tačiau naftotiekiai, kuriais žaliava transportuojama į uostą Raudonojoje jūroje, nutiesti per Sudaną.

„Šis susitarimais svarbus daugeliu aspektų. Susitarta dėl transportavimo ir naftos perdirbimo mokesčių bei dėl tranzito“, - žurnalistams sakė buvęs Pietų Afrikos Respublikos prezidentas, Afrikos Sąjungos derybininkas Tabo Bekis (Thabo Mbeki).

„Dabar belieka aptarti, kada naftos įmonės turėtų būti paprašytos ruoštis atnaujinti gavybą ir eksportą“, - sakė T. Bekis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų