REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Realiame gyvenime bankų plėšikai, pasirodo, gali būti daug kūrybingesni netgi už filmų herojus. Pateikiame dešimt keisčiausių bankų apiplėšimo atvejų, kurie stebina savo išradingumu.

Realiame gyvenime bankų plėšikai, pasirodo, gali būti daug kūrybingesni netgi už filmų herojus. Pateikiame dešimt keisčiausių bankų apiplėšimo atvejų, kurie stebina savo išradingumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Herojus iš „Žvaigždžių karų“

Herojus iš „Žvaigždžių karų“ (nuotr. iš vaizdo įrašo)Herojus iš „Žvaigždžių karų“ (nuotr. iš vaizdo įrašo)

Banką apiplėšęs vyras buvo apsirengęs kaip gerai visame pasaulyje žinomo filmo „Žvaigždžių karai“ herojus. Skirtumas tik tas, kas apiplėšimo metu jis neturėjo dar ir kultinio raudono kardo, kurį filme turi herojus. Šis plėšikas pasinaudojo paprastu pistoletu.

REKLAMA

„Iš pradžių niekam neatrodė, kad čia tikras apiplėšimas, buvo netgi juokinga, bet vėliau, kai vyriškis pradėjo aršiai reikalauti pinigų grasindamas ginklu, tapo aišku, kad tai rimta“, – pasakojo restorano, įsikūrusio šalia banko, darbuotojas, tapęs įvykio liudininku.

2. Vagišės vienuolės

Vagišė vienuolė (nuotr. iš vaizdo įrašo)Vagišė vienuolė (nuotr. iš vaizdo įrašo)

Du ginkluoti vyrai apiplėšė banką persirengę...vienuolėmis. Pasak liudininkų, nusikaltėliai buvo su tokiomis pačiomis kaukėmis, kaip ir nusikaltėliai filme „City of Thieves“ (angl. „Vagių miestas“).

REKLAMA
REKLAMA

„Tai buvo labai baisus užpuolimas, jautėmės kaip tikrame filme“, – prisipažino banko darbuotojai.

3. Keistas senis

Keistas senis (nuotr. iš vaizdo įrašo)Keistas senis (nuotr. iš vaizdo įrašo)

„Neklaužada dieduku“ pramintas vagis jau patraukė ne tik teisėsaugos dėmesį – socialiniame tinkle „Facebook“ netgi susikūrė jo gerbėjų klubas.

Senyvo amžiaus vyriškis kaltinamas vienuolikos bankų apiplėšimu, o pareigūnams iki šiol nepavyko jo sulaikyti. Pasak policijos, nusikaltėlis vis dar laisvėje ir sunku prognozuoti, ar pavyks jį kada nors sulaikyti, nes tyrėjams kyla įtarimas, kad Diedukas iš tikrųjų gali būti jaunas vyras, tiesiog meistriškai užsimaskavęs po seno žmogaus kauke ir įvaizdžiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Džentelmeniškasis plėšikas

Džentelmeniškas vagis (nuotr. iš vaizdo įrašo)Džentelmeniškas vagis (nuotr. iš vaizdo įrašo)

„Plėšiku gėlininku“ pramintas vagis tokią pravardę gavo neatsitiktinai: apvogęs banką, darbuotojai, atidavusiai jam pinigus, jis įteikė gėlių.

„Gėlės buvo dėkingumo ženklas žmogui, kuris man atidavė tai, kas nei jam, nei man nepriklauso“, – keistą savo poelgį aiškino vagis Edwardas Pembertonas.

5. Gamtos mylėtojas

Gamtos mylėtojas (nuotr. iš vaizdo įrašo)Gamtos mylėtojas (nuotr. iš vaizdo įrašo)

Šiam vagiui turbūt pritrūko laiko ar pinigų įspūdingoms kaukėms, todėl jis nusprendė, kad geriausia kaukė bus iš gamtos – prisidengęs veidą keliomis medžių šakomis, vyras nepabūgo būti atpažintas ir ryžosi plėšti banką.

REKLAMA

Viskas jam galbūt ir būtų pavykę, bet koją pakišo būtent minėtoji „skylėta“ kaukė: vaizdo kamerose užfiksuotą vagies veidą atpažino žmonės, kurie pranešė policijai ir keistuolis buvo suimtas.

6. „Stilingasis“

Vagis su keistais apdarais (nuotr. iš vaizdo įrašo)Vagis su keistais apdarais (nuotr. iš vaizdo įrašo)

Plėšikas, kuris savo aprangoje ir kaukėje panaudojo net keliolika detalių, tikrai atrodo keistai. Plėšdamas banką jis buvo apsivilkęs megztinį, apsitempęs ant galvos juodą kaukę, ant kurios buvo užsidėjęs keistus akinius ir dar keistesnį galvos apdangalą, kurio paskirtį apskritai sunku net įsivaizduoti.

REKLAMA

Vis dėlto, galbūt keistos maskuotės nereikėtų nuvertinti, nes vagis iki šiol nėra sulaikytas: pagrasinęs pistoletu ir pasiėmęs pinigus jis įšoko į automobilį ir dingo.

7. Vagis Lincolnas

Vagis Lincolno barzda (nuotr. iš vaizdo įrašo)Vagis Lincolno barzda (nuotr. iš vaizdo įrašo)

Plėšikas, turėjęs labai panašią barzdą kaip ir 16-asis Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Abrahamas Lincolnas, priėjęs prie banko darbuotojos ženklu parodė, kad ši duotų pinigų. Nieko nekalbėjęs jis pakėlė savo maškinėlius, kad moteris pamatytų po jais esantį pistoletą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kasininkei susiruošus atiduoti pinigus, vyras iš jos tepaėmė 100 dolerių ir spruko.

8. Juodaodisbaltaodis plėšikas

Juodaodis-baltaodis vagis (nuotr. iš vaizdo įrašo)Juodaodis-baltaodis vagis (nuotr. iš vaizdo įrašo)

Šis vagis ilgai kankino policijos pareigūnus, kurie niekaip nesugebėjo jo sulaikyti, todėl jam pavyko apiplėšti net šešis bankus.

Pareigūnų paieškas trukdė tai, kad jie buvo įsitikinę, jog reikia ieškoti juodaodžio vyro, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, iš tikrųjų buvo tikrų tikriausias baltaodis.

Pasirodo, tamsi oda tebuvo itin geros kokybės maskuojanti kaukė, kuri vagišiui atsiėjo 700 JAV dolerių. Neaišku, kaip ilgai policijos pareigūnai dar būtų ieškoję „juodaodžio vagies“, jei ne jį demaskavusi mergina. Vaikino mylimoji visiškai netikėtai jo spintoje rado kelias tokias kaukes ir daug pinigų, todėl supratusi, kad vyksta kažkas blogo, ko ji nežino, iškvietė pareigūnus ir plėšikas buvo suimtas.

REKLAMA

9. Vagilė su ūsais

Vagis-moteris (nuotr. iš vaizdo įrašo)Vagis-moteris (nuotr. iš vaizdo įrašo)

Niujorko banką bandęs apiplėšti vagis, rodos, savo sumanymą gerai užsimaskuoti galvojo ne vieną dieną: jis stengėsi sukurti pagyvenusios moters įvaizdį, todėl apsirengė suknele, panaudojo peruką ir netgi pasidarė makiažą. Vienintelis dalykas, išdavęs „moteriškę“ buvo aiškiai matomi vyriški ūsai, kuriuos jis paprasčiausiai pamiršo nusiskusti.

Tokia, rodos, maža klaidelė pareigūnams padėjo greitai surasti nusikaltėlį. Jie išsiaiškino, kad vyras tokiam kostiumui sukurti naudojo savo motinos drabužius ir kosmetiką.

10. Paštininkas

Vagis paštininkas (nuotr. iš vaizdo įrašo)Vagis paštininkas (nuotr. iš vaizdo įrašo)

Vagis, apsirengęs paštininku, sugebėjo meistriškai apvogti du bankus, sugaišęs mažiau negu valandą. Policijai iki šiol nepavyko sulaikyti paslaptingojo „paštininko“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų