REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi kartojo: liekna niekada nebūsi

Dažnai net neįsivaizduojame, kokios neįtikėtinos transformacijos gali įvykti su žmogaus kūnu per gana trumpą laiką, kai per pusmetį viskas apsiverčia keturgubu salto ir 103 kilogramus sverianti mergina per 5 mėnesius pavirsta liekna nendrele. Tiesa, tai nėra lengva. Ir dažniausiai tokiems pasikeitimams įgyvendinti reikia profesionalų pagalbos.

Dažnai net neįsivaizduojame, kokios neįtikėtinos transformacijos gali įvykti su žmogaus kūnu per gana trumpą laiką, kai per pusmetį viskas apsiverčia keturgubu salto ir 103 kilogramus sverianti mergina per 5 mėnesius pavirsta liekna nendrele. Tiesa, tai nėra lengva. Ir dažniausiai tokiems pasikeitimams įgyvendinti reikia profesionalų pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grakšti ir smulkutė Ieva Šimoniūtytė dabar skaičiuodama numestus nereikalingus kilogramus šypsosi. 44 – vos per 5 mėnesius... O man sunku patikėti, kad tie skaičiai – ne iš fantazijų srities... Tiek šie 44 Ievos numesti kilogramai, tiek tie – 103, kuriuos ji kažkada nešiojo. Merginos pasiryžimas atsikratyti antsvorio, asmeninio trenerio sudaryta lieknėjimo programa, beveik pusmetis griežtai reguliuojamos mitybos ir intensyvaus sporto visiškai pakeitė Ievos gyvenimą. Apie tuos pokyčius ji sutiko papasakoti ir mums.

REKLAMA

Kaip nutiko, kad buvote priaugusi nemažai svorio? Ar nuo mažens buvote apkūni?

Nuo mažens buvau apkūni, tačiau nesijausdavau blogai. Todėl ir nesijaudinau... Be to, artimieji vis sakydavo, kad esu stambių kaulų, todėl liekna niekada nebūsiu. Keletą kartų bandžiau mesti svorį laikydamasi įvairių dietų, nes sportuoti nemėgau ir neįsivaizdavau, kad kada nors galėčiau pamėgti. Mokykloje žaidžiant komandinius žaidimus, pavyzdžiui, krepšinį, reikėdavo gana gero fizinio pasiruošimo. Ko gero, suprantate, kad turintiems antsvorio tokie žaidimai apskritai praranda žavesį. Tuo metu, kai laikydavausi dietų, pavykdavo atsikratyti apie 15 kilogramų, tačiau sugrįžus prie senų įpročių – vėl sugrįždavo ir svoris...

REKLAMA
REKLAMA

Koks tuo metu, kai dar turėjote antsvorio, buvo jūsų gyvenimo būdas, maitinimosi įpročiai? Kokie pagrindiniai maisto produktai dominavo jūsų racione?

Labai retai valgydavau namuose. Dažniausiai kavinėse ar restoranuose. Pradėjus studijuoti ir dirbti laiko trūkdavo ne tik sveikai maitintis, bet ir normaliai išsimiegoti, o tai taip pat svarbu, jei nori numesti svorio. Pavienių maisto produktų išskirti negalėčiau, manau, racioną galima būtų apibūdinti: kada nori, ko nori ir kiek nori.

Buvote bandžiusi įvairias dietas? Gal kartkartėmis badaudavote? Ar pavykdavo pasiekti geresnių rezultatų ir kiek jais galėdavote pasidžiaugti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esu išbandžiusi daugelį visiems puikiai žinomų dietų ir svorio metimo būdų. Badauti neteko, nors kai kurias dietas galima būtų apibūdinti kaip badavimą. Rezultatų pasiekdavau visada, kai tik bandydavau, tačiau niekada jie nedžiugindavo tiek, kad užtektų užsispyrimo juos išsaugoti. Manau, be paramos iš šalies apskritai sunku išlaikyti pasiektą rezultatą ir siekti tolimesnių tikslų.

Iš kur sužinojote apie trenerį Karolį?

Apie Karolį ir jo sudaromą asmeninę programą sužinojau iš spaudos. Perskaičiau ir sudomino...

REKLAMA

Kažkas paskatino ryžtis atsikratyti antsvorio?

Pati norėjau... Visiems aplinkiniams ir taip buvau gera... Sakydavo,  kad man keistis nereikia, nebent šiek tiek numesti svorio. Daugumai idealiai atrodžiau tokia, kokia buvau prieš visas dietas.

Kokia buvo lieknėjimo pradžia? Ar labai sunku suformuoti naujus valgymo ir sportavimo įpročius?

Susiradau trenerį ir pasikalbėjau, pasakiau, kad noriu atsikratyti bent 30 kilogramų ir kaip įmanoma sveikiau ir greičiau. Tuo metu svėriau 103 kilogramus, tad numesti daugiau nei 30 – nė nedrįsau svajoti. Nuo tos dienos visą laiką sportavau su asmeniniu treneriu, kuris sudarė mitybos planą, parinko pratimus, reguliavo krūvį. Pradžia buvo pati lengviausia dalis. Kuo toliau, tuo darėsi sunkiau. Įpročius pakeisti nėra labai lengva, bet kaip matote – įmanoma.

REKLAMA

Kada išvydote pirmuosius rezultatus? Ką jautėte, kai ėmė tirpti kilogramai?

Jau po pirmos savaites svoris pradėjo mažėti, keistis formos, savijauta labai pagerėjo. Per pirmą mėnesį atsikračiau apie 11 kilogramų!

Kaip jautėtės viso lieknėjimo metu?

Puikiai! Apimtys labai greitai keitėsi ir teko vis pirkti naujus drabužius. Baiminausi, kad tik spėtų trauktis oda. Krūtinės apimtis sumažėjo 21, liemens – 35, klubų – 31centimetru.

Nė karto nebuvote palūžusi?

Nebuvau,  nors pagundų buvo tikrai daug. Žinote, visi tie gimtadieniai, draugai, vasara... Tačiau treneris labai motyvavo ir kiekvieną dieną eidavau treniruotis, kartais net po du kartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokie pagrindiniai produktai dabar jūsų kasdieniame racione?

Visų pirma atsisakiau maisto produktų, kuriuose daug riebalų. Produktai, kuriuos galima valgyti – beveik visada tie patys, ir kas svarbiausia – tuo pačiu metu. Kas sudarė mano valgiaraštį? Ryžiai, grikiai, mėsa, daržovės, vaisiai, jūrų gėrybės, kiaušiniai, kartais valgydavau juodos duonos.

Ar yra toks produktas, kurio labai ilgitės, bet negalite valgyti pagal trenerio sudėliotą programą?

Ak, tai pelėsinis sūris...

Kiek kartų per dieną valgote?

Dažnai ir po nedaug – nuo keturių iki šešių kartų.

Ar galėtumėte nurodyti pagrindinius savo mitybos principus, kurių laikantis jums pavyko taip radikaliai sulieknėti? Gal yra kažkoks paslaptingas ingredientas?

REKLAMA

Jokių paslapčių nėra, patikėkite. Viskas tiesiog vyksta savaime, reikia tik klausyti trenerio nurodymų ir patarimų, besąlygiškai juos vykdyti. Štai tuomet ir rezultatas labai greitai tampa akivaizdus.

Ar teko pakeisti gyvenimo būdą? Ko gero, nėra paprasta kiekvieną dieną tuo pačiu laiku valgyti tam tikrą maistą... O kur dar laikas, praleistas sporto salėje?..

Treniruotės, maisto gaminimas tikrai atima daug laiko, juolab kai turi du darbus... Sunku viską suderinti, tačiau kai labai labai norisi, manau, visada galima viską suspėti ir suderinti. Mečiau rūkyti, atsisakiau daugelio vakarėlių su draugais, o sportas tapo tarsi neatsiejama gyvenimo dalis. Bėgu į salę beveik kiekvieną dieną. Man tai dabar – ir  geras poilsis, ir būdas pamiršti susikaupusias problemas darbe.

REKLAMA

Kiek kartų per savaitę lankotės sporto klube?

Šiuo metu – 5–7 kartus.

Kiek jums svarbi trenerio pagalba?

Labai svarbi, nes be jo pagalbos nebūčiau numetusi 44 kilogramų per penkis mėnesius.

Koks dabartinis jūsų tikslas?

Tiesiog noriu ir toliau sportuoti, dailinti kūno linijas, sveikai gyventi.

Jeigu reikėtų žodžiais apibūdinti save prieš ir po, kokios tai būtų Ievos? Ko gero, dvi, absoliučiai skirtingos merginos. Turiu omenyje jūsų savijautą, emocijas...

Vidus išliko toks pats. Likau ta pati Ieva, tik iš išorės sunku atpažinti, nes tokios manęs dar niekas nematė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką galėtumėte patarti merginoms, moterims, kurios kamuojasi dėl antsvorio, alina organizmą badavimu, tačiau niekaip nesugeba sulieknėti?

Jeigu niekaip nepavyksta numesti svorio ar pasiekti norimų rezultatų, patarčiau kreiptis į specialistą ([email protected]), kuris jums padėtų. Žinote, tai tikrai labai svarbu. Profesionaliai sudėlioti racioną, kad žmogus ir jaustųsi gerai, ir lieknėtų, ir kad jo sveikata nenukentėtų – nėra paprasta. Kita vertus, trenerio pagalba labai svarbi ir psichologiškai. Kai kažkas visą laiką stovi šalia, palaiko, motyvuoja, neleidžia palūžti, nesijauti kaip vienas karys mūšio lauke ir galiausiai svajonė sulieknėti išsipildo.

Eglė Zubkauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų