REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 6-osios vidurdienį Šiaulių apskrities policijos komisariato budėtojai iš  vieno vaikino sulaukė žinios, kad kažkas negero galėjo nutikti jo draugei, nes jis mobiliuoju telefonu iš jam nežinomo asmens sulaukęs žinutės apie jos pagrobimą. Telefonu mergina neatsiliepė.

REKLAMA
REKLAMA

Kai ant kojų buvo sukelta policija ir  merginai pradėjo skambinti pareigūnai, ši su jais kalbėti nedrįso, tačiau atsiliepė į savo draugo skambutį. „Aš jau namuose“, - išgirdo Donatas.

REKLAMA

Pirminė Dianos pareigūnams pateikta informacija buvo tokia: Lyros g., namo kieme, prie jos, ėjusios į prekybos centrą, privažiavo raudonos spalvos mikroautobusas, kurio valstybiniai numeriai nežinomi, iš jo išlipo du nepažįstami vyriškiai ir, panaudoję fizinę jėgą,  prievarta ją įsodino į mikroautobusą. Automobilyje buvusi mergina jai pareiškė, kad Diana bus išvežta. Kai automobilis sustojo prie pėsčiųjų perėjos Gardino gatvėje, ji atsidariusi dureles ir pabėgusi.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai dėl neteisėto laisvės atėmimo pradėjo ikiteisminį tyrimą, Diana buvo pripažinta nukentėjusiąja.

Tačiau tiriantiems šį nusikaltimą kriminalistams, kurie po kruopelytę pradėjo rinkti informaciją, ėmė ryškėti visai kitoks vaizdas, negu buvo nupasakojusi mergina. Liepos 23 d.  Šiaulių apygardos prokuratūra priėmė nutarimą nutraukti baudžiamąją bylą dėl neteisėto laisvės atėmimo ir pradėti kitą baudžiamąją bylą – dėl melagingo pranešimo apie nebūtą įvykį.

Pasirodo, mergina, išsigandusi, kad jos vaikinas Donatas susiruošė ją palikti ir išsikraustyti iš jų nuomojamo buto, griebėsi melo, tikėdamasi tokiu būdu susigrąžinti jo meilę. Pasinaudojusi savo atsarginiu mobiliuoju telefonu ir į jį įdėjusi SIM kortelę, kurio numerio vaikinas nežinojo, ji jam pasiuntė žinutę „Jau ją pagrobėme“. Donatas tai suprato kaip žinią  nuo pagrobėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikinas susirūpino. Ir tam turėjo pagrindo, nes jau pusmetis jis ir Diana kartkartėmis vis gaudavo grasinančio turinio žinutes iš jiems neatpažįstamo telefono. Tyrimo metu buvo nustatyta, kad visos grasinančios žinutės buvo rašytos iš atsarginio Dianos telefono. Ir tai darė pati mergina, siekdama išsaugoti draugo meilę sau. Mat ją buvo pasiekusi žinia, kad Donatas susitikinėja su kita mergina.

Tada ji ir išbandė melagingųjų žinučių galią. Diana savo atsarginiu telefonu, įdėjusi naują SIM kortelę,  pasiuntė anoniminę žinutę sau pačiai, kad su ja bus susidorota dėl to, kad ji draugauja su Donatu. Šią žinutę ji parodė draugui ir ...efektas buvo pasiektas: Donatas susijaudino, ėmė Diana rūpintis. Šią taktiką mergina ėmė naudoti kiekvieną kartą, kai tik ji su Donatu susipykdavo. Ir kaskart ji buvo veiksminga. Tad kai Donatas susiruošė ją palikti ir išsikraustyti iš jų nuomojamo buto, Diana ir griebėsi grasinančių žinučių bei pagrobimo versijos. Mergina nesitikėjusi, kad vaikinas kreipsis į policiją. Na, o vėliau jai nelikę nieko kita, kaip savo versija įtikinėti ir  pareigūnus. Tačiau daug matę ir regėję pareigūnai jos versiją sutaršė, pateikdami akivaizdžius įrodymus.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas melagingai pranešė apie žinomai nebūtą nusikaltimą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų