REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos sirgalių ir lažybų organizatorių nuomonės dėl tolesnių olimpinių perspektyvų sutampa. Pagrindinė viltis laimėti medalį – disko metikas Virgilijus Alekna. Balsas.lt pasidomėjo, kokias pozicijas lažybų organizatoriai prognozuoja kitiems Lietuvos olimpinės delegacijos atstovams.

REKLAMA
REKLAMA

Krepšinis: jokių vilčių?

Iš anksto „nurašę“ Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės galimybes laimėti olimpinius medalius lažybų organizatoriai tokios pozicijos laikosi ir po pirmų trejų sužaistų rungtynių. Galimybių tapti olimpiniais čempionais rikiuotėje mūsų krepšininkai žengia vos 7 vietoje.

REKLAMA

D. Songaila (nuotr. SCANPIX)D. Songaila (nuotr. SCANPIX)

Mūsiškius lenkia JAV, Ispanijos, Rusijos, Prancūzijos, Argentinos ir Brazilijos rinktinės. Tokias prognozes patvirtino lietuvių nesėkmingai sužaistos varžybos su argentiniečiais ir prancūzais. O jau rytoj laukia mūsiškių laukia dvikova prie galingai olimpiadoje varžovus trypiančią JAV rinktinę.

Pagrindo nerimauti prieš dvikovą su JAV esama su kaupu. Amerikiečiai vakarykštėje dvikovoje su Nigerija įrodė, kad šiemet kovoje dėl medalių neketina atsipalaiduoti nė akimirkos. Susikaupimo rezultatas akivaizdus, Nigerija sutriuškinta 83 taškų skirtumu, o į varžovų krepšį įmesti 156 taškai tapo nauju rezultatyvumo rekordu.

REKLAMA
REKLAMA

M. Kalnietis (nuotr. SCANPIX)M. Kalnietis (nuotr. SCANPIX)

Dvikovoje su JAV, anot lažybų organizatorių, Lietuva neturi visiškai jokių šansų. Viską pasako koeficientai. Pastatę 100 litų už JAV, pastarosios komandos pergalės atveju, laimėtumėte vos litą. Tuo tarpu už tą pačią sumą Lietuvos rinktinės pergalės atveju susižertumėte net 4 tūkst. litų. Laimėjimų skirtumas greičiausia pasako viską...

V. Aleknai – sidabras?

Nors dauguma lietuvių slapta viliasi, kad V. Alekna pasidabins olimpiniu aukso medaliu, tačiau lažybų organizatorių nuomone, disko metikas yra stiprus pretendentas į sidabrą. Auksas vienareikšmiškai iš anksto kabinamas ant vokiečio Roberto Hartingo kaklo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Kalnietis ir V. Alekna (nuotr. Balsas.lt/Aurimo Kuckailio)M. Kalnietis ir V. Alekna (nuotr. Balsas.lt/Aurimo Kuckailio)

Dvi iš trijų didžiausių lažybų kontorų Lietuvoje V. Aleknai prognozuoja antrąją vietą, o dar vieni mūsų disko metikui numato bronzos medalį. Tiesa, verta atkreipti dėmesį, kad kovoje dėl sidabro V. Aleknai iššūkį turėtų mesti lenkas Piotras Malachowskis. Jo šansai laimėti olimpinį auksą yra vertinami tik šiek tiek prasčiau nei V. Aleknos.

Lietuvos sportininkų delegacija žygiuoja Londono olimpiniu stadinonu (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)Lietuvos sportininkų delegacija žygiuoja Londono olimpiniu stadinonu (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

Turbūt nederėtų pamiršti ir esto Gerdo Kanterio, kuris tarptautinėse varžybose ne kartą yra įveikęs ir V. Alekną bei kitus garsius disko metikus.

REKLAMA

Šiuolaikinės penkiakovės varžybose dalyvausiančios lietuvės Lauros Asadauskaitės galimybės taip pat vertinamos gana palankiai. Viena lažybų bendrovė lietuvei prognozuoja net bronzos medalį. Geriau už ją vertinamos tik vokietės Lenos Schoneborn bei ukrainietės Viktorijos Terešiuk galimybės.

Laura Asadauskaitė (nuotr. Fotodiena.lt/Alfredo Pliadžio)Laura Asadauskaitė (nuotr. Fotodiena.lt/Alfredo Pliadžio)

Ir dar viena olimpinė viltis turėtų rusenti per dviratininkės Simonos Krupeckaitės pasirodymą. Mūsų šalies dviratininkė šiandien startuos Keirino varžybose. Jos šansai patekti tarp prizininkių yra vertinami palankiai.

REKLAMA

S. Krupeckaitės kova su vokiete Miriam Welte sprinto rungties pusfinalyje (nuotr. Elta)S. Krupeckaitės kova su vokiete Miriam Welte sprinto rungties pusfinalyje (nuotr. Elta)

Šių varžybų nugalėtoja lažybų organizatoriai mato Australijos dviratininkę Anna Meares. Antroji vieta rezervuojama Didžiosios Britanijos atstovei Viktorijai Pendleton. Tuo tarpu S. Krupeckaitės ir kinės S. Guo galimybės vertinamos vienodai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų