REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) prašo supratimo ir kantrybės dėl artimiausių veiksmų tiriant incidentus olimpinių žaidynių metu. Penktadienį Londone rengiamas bendras Lietuvos Respublikos ambasados Jungtinėje Karalystėje atstovų bei Lietuvos olimpinės delegacijos vadovų posėdis dėl britų pareigūnų elgesio nubaudžiant krepšinio sirgalių Petrą Leščinską už esą rasistinį išpuolį.

REKLAMA
REKLAMA

"Informuojame, kad apie šį nemalonų incidentą žinome ir, siekdami išsiaiškinti visas faktines aplinkybes, glaudžiai bendradarbiaujame su Lietuvos Respublikos ambasada Jungtinėje Karalystėje. Būtent LR ambasada yra ta institucija, kuri gali bendradarbiauti ir bendradarbiauja su britų policija, kad būtų surinkta visa faktinė informacija.

REKLAMA

Informuojame, kad šiandien 10 valandą Londono laiku ambasadą pasieks naujausia informacija iš britų policijos. Ambasada ją įvertins ir 13 valandą Londono laiku įvyks bendras ambasados atstovų bei Lietuvos olimpinės delegacijos vadovų posėdis dėl susidariusios situacijos", - rašo LTOK.

Po šio posėdžio žiniasklaida bus pranešimu spaudai informuota apie esamą situaciją bei priimtus sprendimus.

P. Leščinskas buvo nubaustas už rasistinį išpuolį - esą nacių garbinimą prispaudus pirštus prie viršutinės lūpos. Jį nufotografavo viena britų pora.

REKLAMA
REKLAMA

Paties P. Leščinsko teigimu, Lietuvoje taip įprasta džiūgauti, ir jis taip elgėsi ne pirmą kartą.

Teisėja Sonia Sims P. Leščinskui skyrė 2500 svarų sterlingų baudą. P. Leščinskas dar turės sumokėti ir 85 svarus sterlingų už teismo išlaidas. Iš viso - apie 11,4 tūkst. litų.

P. Leščinskas buvo paleistas teismo salėje, tačiau nesumokėjęs baudos bausmės kalėjime atsidurtų 28-ioms dienoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų