REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalifornijos universiteto farmakologijos profesorius, Raineris Reinscheidas, šių metų balandžio mėnesį išsiuntė grasinančius elektroninius laiškus žmonėms, dėl kurių, pasak jo, nusižudė jo paauglys sūnus.

Kalifornijos universiteto farmakologijos profesorius, Raineris Reinscheidas, šių metų balandžio mėnesį išsiuntė grasinančius elektroninius laiškus žmonėms, dėl kurių, pasak jo, nusižudė jo paauglys sūnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paauglys, neapsikentęs su mokyklos darbuotojų jam taikomomis bausmėmis, buvo rastas pasikoręs parke, kovo mėnesį. Po šio įvykio velionio tėvas išsiuntė grasinančias žinutes, kuriose aprašė tariamų kaltininkų dėl sūnaus mirties, žudynių planą.

REKLAMA

Savo laiške ponas Reinscheidas tikino nusipirkęs tuziną ginklų ir teigė išžudysiąs apie 200 vidurinės mokyklos mokinių, išžaginsiąs mokyklos patarėją ir nužudysiąs mokyklos direktoriaus pavaduotoją, kuris skyrė bausmę jo sūnui.

„Aš priversiu jį verkti ir maldauti, bet nesuteiksiu antros galimybės, taip kaip jis pasielgė su Claasu. Priversiu jį mirti lėtai, iš tikrųjų! Tuomet sudeginsiu šią „nelaimingą“ mokyklą iki pamatų“, – rašė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Rainerio sūnus Classas (nuotr. Policijos)Rainerio sūnus Classas (nuotr. Policijos)

Nors policijos pareigūnai teigė neturintys jokių įrodymų, kad pasikorusio vaikino tėvas ruoštųsi padegimui ar žudynėms mokykloje, tarp liepos 1-osios ir liepos 19-osios ponas Reinscheid penkis kartus padegė atsitiktinius daiktus mokykloje, o liepos 24-ąją dieną buvo pagautas bandantis tai padaryti 6-ąjį kartą. Anksčiau Raineris Reinscheidas niekada nebuvo apkaltintas įvykdęs kokius nors neteisėtus ar smurtinius veiksmus.

Tirdami padegimus policijos pareigūnai aptiko iš mokyklos kompiuterio pono Reinscheidas išsiųstą laišką savo žmonai. Jame vyriškis atsiprašo, kad turėjo taip pasielgti, ir teigia, kad ji pasielgtų taip pat, jei taip būtų elgiamasi su jos vaiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Claasas – vienintelis Reinscheido sūnus iš pirmosios jo santuokos. Kitame laiške, skirtame jam pačiam, vyriškis aptaria savo „svajones“, kaip atliks masines žudynes mokykloje. Jis ketina išrengti mokytoją nuogai mokinių akivaizdoje, o po to, ją nušauti.

„Vėliau nusižudysiu pats ir būsiu kartu su sūnumi Claasu. Man patinka šis planas, tai puiki idėja“, – rašė profesorius laiške.

Jo sūnus pasikorė kovo 14-ąją, po to, kai jam buvo liepta surinkti šiukšles aplink mokyklą, už tai, kad jis apsivogė mokyklos parduotuvėje. Po Claaso pasikorimo pasklido gandai, kad vaikinas mokykloje buvo pašaipų objektas, tačiau policija neturi jokių įrodymų.

REKLAMA

Ilgametis pono Reinscheido draugas ir kolega, Olivieris Civellis, sakė, kad Raineris buvo sukrėstas vaiko savižudybės, tačiau savo darbe stengėsi išlikti ramus ir to neparodė.

„Raineris nėra žiaurus žmogus, jis niekada neturėjo ginklo rankose, esu tuo tikras, – sakė Civellis, paėmęs bičiulį iš policijos nuovados, kai buvo areštuotas jo automobilis. – Manau, kad tuos laiškus jis rašė norėdamas išlieti susikaupusį pyktį.“

Byla bus nagrinėjama teisme, tačiau kaltinamojo advokatas tikina, kad ponas Reinscheidas niekada nebūtų pasielgęs taip, kaip rašė laiškuose. Laiškuose jis tiesiog norėjo išsilieti.

REKLAMA

„Jis yra emocionaliai sužlugdytas. Parašyti tokius laiškus jį paskatino ir psichotropinių vaistų bei alkoholio įtaka. Ponas Reinscheidas tikrai neketino taip elgtis. Laiškai – tarsi jo dienoraštis“, – teigė advokatas.

Tikrindami pono Reinscheido automobilį policijos pareigūnai aptiko naujai parašytą testamentą, kuriame jis perleidžia savo finansų kontrolę žmonai.

Profesorius buvo suimtas liepos 24-osios vakarą, bandydamas padegti netoliese mokyklos esantį Mason Parką, kuriame pasikorė jo sūnus Claasas. Prieš tai vyriškis mokykloje padeginėjo įvairius daiktus, tokius kaip kėdės, laikraščiai, rąstai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų