REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė patenkino generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą ir pasirašė dekretą, kuriuo leido Radviliškio rajono apylinkės teismo teisėją Vytautą Butvilą patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Taip pat leista jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę bei sustabdė jo įgaliojimus iki galutinio sprendimo ikiteisminiame tyrime arba baudžiamojoje byloje įsiteisėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad teisėjas, siekdamas asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir klastojo dokumentus. Buvo nustatyta, kad Vytautas Butvilas prašė Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario paveikti Šeduvos miesto seniūną, kad pažeidžiant teisės aktų reikalavimus būtų įrengtas įvažiavimas į namo, kuriame gyvena teisėjas, kiemą. Siekdamas, kad prašomi veiksmai būtų atlikti, teisėjas Vytautas Butvilas priėmė Radviliškio rajono savivaldybės nario interesams palankų neteisėtą sprendimą civilinėje byloje.

REKLAMA

Pagal Lietuvos, Konstituciją teisėjas gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn tik gavus Seimo, o tarp Seimo sesijų – prezidento sutikimą.

Leisdama patraukti teisėją baudžiamojon atsakomybėn, šalies vadovė pabrėžė, kad bet kokie įtarimai teisėjui kompromituoja visą šalies teismų sistemą, pakerta visuomenės pasitikėjimą teismais, todėl turi būti kaip galima greičiau išaiškinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų