REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Viena kova skiria Evaldą Petrauską nuo olimpinių žaidynių medalio. „Kol kas dar savęs nenustebinau. Tikiuosi medalio“, – ketvirtadienį svorio kategorijos iki 60 kg aštuntfinalyje 16:12 Europos čempioną turką Fatihą Kelesą įveikęs 20 metų šilutiškis.

REKLAMA
REKLAMA

„Ringe matėsi varžovo titulas, bet man buvo parankiau su juo dirbti. Jis nebėga, nori „persimušti“ su manimi ir aš geriau prie jo prisitaikiau nei jis. Dėl to ir laimėjau“, - itin gerai nusiteikęs kalbėjo vienas žemiausių turnyro dalyvių 164 cm ūgio E. Petrauskas.

REKLAMA

Mūsų šalies boksininkas ketvirtfinalyje rugpjūčio 6 dieną kovos su 2009 metų pasaulio čempionu 28 metų italu Domenico Valentino, kuris aštuntfinalyje įveikė britą Joshuą Taylorą. Patekimas į pusfinalį, garantuotų lietuviui mažiausiai bronzos medalį.

– Ar save jau nustebinai?

– Dar ne. Nustebinsiu, kai bus medalis. Dabar tik reikia tikėtis jo.

– Kuri kova buvo sunkesnė?

– Daug sunkesnė ši kova nei pirmoji. Priešininkas fiziškai daug stipresnis ir labiau patyręs.

REKLAMA
REKLAMA

– Kas labiausiai pavyko šiandien?

– Kontratakuoti, perimti smūgius, laiku suduoti, kai jis muša ir ranka grįžta atgal, tuo tarpu spėju suduoti smūgį, gaunu tašką. Geros serijos pavyko.

– Kaip kompensuoji žemą ūgį?

– Esu vienas žemiausių šiame turnyre. Tai man ne naujiena. Laikui bėgant prisitaikai prie visko. Iš tikrųjų su mano ūgiu kovoti su aukštesniu priešininku lengviau, nes aukštesnis visuomet traukiasi ir man atakomis lengviau pataikyti ir uždirbti vieną kitą tašką. Su mano ūgio priešininku reikia daugiau fizinės jėgos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ką gali pasakyti apie kitą varžovą?

– Buvęs planetos čempionas. Geras priešininkas. Reikės kovoti. Apie jį negaliu dabar nieko pasakyti. Teko matyti jį pirmoje kovoje, bet neanalizavau, nes didesnis jaudulys kyla.

– Pats jaudulio olimpiadoje nejauti?

– Jaučiu didelį, bet stengiuosi jį perlaužti. Turiu teigiamas geras mintis, tai padeda.

– O palaikymas ir skanduotės „Lietuva“ arenoje padeda?

– Taip. Girdėjau savo pirmo trenerio Vinco Murausko žodžius: „Ištrauk alkūnę, giliau mušk“. Aplinkos palaikymas buvo geras. Mano vyresnysis brolis Arvydas yra čia. Buvo vakar atvažiavęs į olimpinį kaimelį, smagiai leidome laiką.

REKLAMA

KOMENTARAS

Vladimiras Bajevas, treneris:

„Nežinojau, ką jie mums pateiks. Galvojau, kad varžovas pradės bėgioti, bet kai ėmė „priiminėti“ kovą, mūsų lūkesčiai pasiteisino. To, ką prašėme, Evaldas įgyvendino. Jis diktavo kovoje sąlygas. Pirmas varžovas buvo Europos vicečempionas, dabar Europos čempionas, o kitoje kovoje laukia pasaulio čempionas.

Sunku pasakyti, ar italas parankus varžovas. Manau, kad jei mes primesime savo boksavimosi manierą, viskas realu. Apskritai man patinka vaikinų požiūris. Jie pasakė – atvažiavome čia kovoti ir pergalės paprastai niekam neatiduosime. Viskas bus gerai. Norėjome įsibėgėti. Tai ir padarėme, o toliau viskas priklauso nuo jų. Mes kovosime, sieksime pergalių ir medalių. Nuo Barselonos olimpiados bokse neturėjome medalių, tai jau netoli. Vienas žingsnis liko.“

TIK FAKTAI

Penktadienį olimpinių žaidynių aštuntfinalyje startuos ir kitas Lietuvos boksininkas Egidijus Kavaliauskas. Jo varžovas svorio kategorijoje iki 69 kg bus 21 metų britas Freddie Evansas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų