REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Į olimpinių žaidynių moterų vienviečių valčių A finalą neprasibrovusi 23 metų Donata Vištartaitė sakė, kad šansų neturėjo. „Ką čia pasakyti, kai paskutinė atplauki. Lygis čia rimtas“, - juokėsi ji.

REKLAMA
REKLAMA

Dukart pasaulio jaunimo iki 23 metų čempionė D. Vištartaitė pirmajame pusfinalio plaukime ketvirtadienį finišavo penkta ir šeštadienį tęs kovą B finale (7-12 vietos). Lietuvos irkluotoja 2000 m distanciją įveikė per 7 min. 56,05 sek. ir aplenkė vokietę Marie-Louise Draeger.

REKLAMA

– Ar buvo bent menka galimybė patekti į finalą?

– Šansų nebuvo. Trečioji atplaukusi baltarusė Jekaterina Karsten – Sidnėjaus ir Atlantos olimpinė čempionė, daugkartinė pasaulio čempionė. Man dar toli iki to. Lygis čia rimtas.

– Ką galvojai prieš pusfinalį?

– Tikėjausi atplauksiu ketvirta, norėjau pakovoti dėl šios vietos. Nesigauna. Gal per daug stresuoju. Prieš plaukimą suprantu, kad šansų nėra, bet širdyje tai norisi. Tik nesigauna.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokios buvo plaukimo sąlygos?

– Vėjas labai stiprus, šoninis ir besikeičiantis. Tai blaškė. Tiesa, praeituose plaukimuose buvo dar stipresnis.

– Kokią vietą planuoji B finale?

– B finale taip pat lengva nebus. Nenoriu prognozuoti, kaip ten bus.

– Kas verčia stresuoti?

– Lyderėms – virš 40 metų, o aš ką tik iš jaunimo atėjusi. Kai jaunimo lygoje startavau, buvau užsidegusi, norėjau aplenkti daug ką, o suaugusiųjų lygyje keliami didesni reikalavimai, jie slegia truputį. Ieškau pati kabliukų paskui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų