REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savo dalyvavimą rugsėjo 12-14 d. Vilniuje vyksiančiame tarptautiniame gyvybės mokslų forume „Life Sciences Baltics 2012“ patvirtino per 90 atstovų delegacija iš Izraelio biotechnologijų pramonės, pranešė renginio organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jų, dalyvių iš įvairių Europos Sąjungos ir viso pasaulio šalių sparčiai daugėja visuose forumo renginiuose – konferencijoje, partnerystės renginyje, „Start-up“ programoje, studentų konferencijoje „The Coins“ ir Baltijos šalių gyvybės mokslų pramonės parodoje.

REKLAMA

Iš viso forume, neskaičiuojant 54 konferencijos lektorių, jau registravosi per 280 unikalių dalyvių – savo srityje iškilių mokslininkų ir verslo ekspertų, sakoma renginį organizuojančios VšĮ „Versli Lietuva“ pranešime. Apie pusė jų – svečiai iš užsienio šalių. Tarp iš Izraelio atvykstančių svečių yra atstovai tokių įmonių kaip „Orbimed“, didžiausia pasaulyje sveikatos priežiūros investicinė įmonė, valdančios apie 5 milijardų dolerių vertės turto; „Cukierman & Co. Life Science“, klientus visuose sveikatos priežiūros, įskaitant biotechnologijų ir farmacijos, medicinos prietaisų ir informacinių technologijų, sektoriuose aptarnaujanti investicinė bendrovė; „TEVA Pharmaceutical Industries“. Forume bus atstovaujama ir daugybė kitų žinomų pavadinimų – „Thermo Scientific“, „MOOG“, „Servier“, „Genzyme“, „Parexel International“, „Grindeks“, „Novartis Pharma“, „Procter & Gamble“, „Astra Zeneca“, „MSD, „Buyer“, taip pat svarbiausi gyvybės mokslų institutai, klinikos ir tyrimų centrai Baltijos ir kitose šalyse.

REKLAMA
REKLAMA

Vieną ryškiausių forumo akcentų – tarptautinę konferenciją, tarp kurios pranešėjų – Nobelio premijos 2009 m. laureatė izraelietė prof. Ada E.Yonath,  Europos vaistų agentūros direktorius Guido Rasi, daugybė kitų pasaulyje pripažintų ir gyvybės mokslų srityje nusipelniusių asmenybių –  dar labiau praturtins neseniai prie programos prisijungę Europos farmacijos pramonės ir asociacijų federacijos generalinis direktorius Richardas Bergstromas, Kauno technikos universiteto (KTU) rektorius Petras Baršauskas. Organizatorius džiugina, kad į renginį atvažiuos ne vienas užsienio lietuvis – Dr. Jokūbas Žiburkus iš Hjustono universiteto Biologijos ir biochemijos departamento; Norvegijoje Radium ligoninės Radiacinės biologijos departamente ir Oslo universiteto ligoninėje dirbantis mokslininkas Dr. Petras Juzėnas; pasaulyje unikalius tyrimus vykdantis Svinburno technologijos universiteto profesorius ir Mikrofotonikos centro (CMP) direktoriaus pavaduotojas Saulius Juodkazis ir kiti.

Forumas „Life Sciences Baltics 2012“ – pirmasis ir didžiausias tokio pobūdžio renginys Lietuvoje ir visame Baltijos regione. Jį organizuoja VšĮ „Versli Lietuva“, renginio strateginė partnerė – LR ūkio ministerija, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų